​Порошенко і Парубій 2,5 роки покривають корупцію в армії, блокуючи закон щодо боротьби з нею

У парламенті України вже 2,5 роки блокується закон, який запроваджує покарання корупціонерів, які постачають неякісне обладнання українській армії та наживаються на цьому. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко на брифінгу в парламенті, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


«Законопроект №1793 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства у сфері підтвердження відповідності, виготовлення, виробництва, реалізації, придбання продукції, робіт та послуг у військовій сфері» ВРУ ухвалила 26 січня 2016 року, тобто 2,5 роки назад», — обурився нардеп.

Він підкреслив, що голова ВРУ 2,5 роки не може підписати цей закон, тому що 27 січня 2016 року нардеп від БПП Іван Вінник зареєстрував проект постанови про скасування відповідного рішення Верховної Ради.

Депутат переконаний, що ця постанова була штучно зареєстрована, щоб заблокувати важливий для обороноздатності країни закон та продовжувати прикривати злочини в цій сфері.

«Як не дивно, цей законопроект був поданий Президентом України і впродовж цих 2,5 років виявлялись факти, коли з президентських компаній, наприклад «Ленінська кузня», постачалась українській армії бронетехніка за втричі дорожчими цінами», — підкреслив Дерев’янко.

Він відмітив, що впродовж останніх років Україна витрачає десятки мільярдів гривень на обороноздатність.

«Автомобілі швидкої допомоги, які були продані армії за величезні кошти, ламаются, і ніхто за це не поніс покарання. Також ми чуємо, що бронетехніка, яка купується з 3-4 рази дорожче, в тому числі із заводів, де власником є Порошенко, також має технічні вади, але жоден з чиновників не несе покарання. Обладнання зв’язку не вміщається в танки, для яких його було закуплено», — нагадав нардеп.

Він також повідомив, що нещодавно в статті «Нового времени» з’явилась інформація про те, що Міноборони закупає БМП-1 у кіпрської компанії PetraLink за 176,7 тис доларів за одиницю. «Однак вартість такої техніки складає 154 тис дол за одиницю. А оскільки контракт передбачає поставку 30 машин, то сумарна переплата складає 681 тисяч доларів», — обурився політик.

Дерев’янко повторно звернувся до Порошенка і Парубія з вимогою поставити постанову Вінника, яка штучно заблокувала цей закон, на голосування у Верховній Раді, та підписати закон, який проголосований.

Нагадаємо, у минулий вівторок, 19 червня, Дерев’янко виступив на брифінгу і звернувся до президента Порошенка і голови ВРУ з вимогою розблокувати набуття чинності цього закону.

21 червня Верховна Рада ухвалила закон про національну безпеку України.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.