​Родинна історія дідуся і бабусі депутата РНС Андрія Марійчина увійшла у книгу про боротьбу ОУН-УПА

Унікальну збірку про боротьбу ОУН-УПА на теренах карпатського краю «Із гір Карпат несеться гомін волі» презентували на Прикарпатті. Чимало у книзі цікавих історій про повстанців, які готові були на все заради волі для рідного краю. Серед них історія дідуся та бабусі депутата Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС Андрія Марійчина. Під псевдо «Калина» та «Сулима» Григорій Вацеба і Марія Бабінчук у далеких 50-х роках, не вагаючись, стали на захист своєї країни. Бо вірили, що вона обов'язково буде незалежною.


Про це повідомила прес-служба РНС Прикарпаття

Автором книги є краєзнавець Іван Кметюк. Перш ніж взятися за написання цього публіцистичного видання, автор майже чотири роки поспіль ретельно вивчав архівні документи радянських часів. А ще говорив із тими, хто і досі добре пам'ятає ту жертовну повстанську боротьбу.

«Я хотів пролити світло на діяльність ОУН–УПА як на теренах України, так і за кордоном. Я читачу даю лише факти, не роблю висновки. Я не називаю імені жодного зрадника і тих, хто продався», - розповідає Іван Кметюк.

«До останнього моя мама не знала, що народилась від повстанців. Темної ночі на другий тиждень після народження її принесли на виховання чужим людям у чуже село. Мама до 16-ти років виховувалась під чужим прізвищем і не знала, чия вона донька. Вже коли одружилась, то знайшлися родичі, які були заслані і які відшукали маму. Вони і сказали, хто вона. І мама все життя боролась за те, за що боролись її батьки», - веде мову депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС Андрій Марійчин.

До слова, історія нелегкої долі та героїзм дідуся та бабусі Андрія Марійчина обов'язково ляже на сторінки окремого видання. Яке, певен їх онук, стане яскравим прикладом для теперішнього покоління захисників України.

Іван Кметюк. Фото з відеоролика ВОЛЯ - Захід



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.