​Артем Ситник: НАБУ продовжуватиме наступ на топ-корупцію всупереч тиску

Детективи Національного антикорупційного бюро України й надалі розкриватимуть корупційні схеми без огляду на посади та політичну доцільність, попри збільшення спроб впливу на діяльність інституції. На цьому наголосив Директор НАБУ Артем Ситник 3 жовтня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє прес-служба НАБУ.


Він підкреслив, що в активі Бюро є чимало резонансних розслідувань стосовно осіб, які раніше уникали кримінальної відповідальності за корупцію.

«Ті, хто свого часу підтримував створення НАБУ, можливо, з подивом для себе, нарешті відчули, що антикорупційна реформа в країні таки запрацювала. Сьогодні ті ж самі люди намагаються цю реформу зупинити, вдаючись подекуди до відвертих маніпуляцій щодо НАБУ. Я не виключаю в подальшому різного роду провокацій, вручення підозр, ухвалення інших політично вмотивованих рішень, мета яких — зупинити НАБУ. Можливо, не так швидко, як хотілось би, але ми рухаємося вперед», — акцентував Директор Національного бюро.

Артем Ситник висловив впевненість, що запуск Вищого антикорупційного суду наблизить момент точки неповернення антикорупційної реформи в країні.

«Коли буде створений Антикорупційний суд, який почне виносити вироки, суспільство побачить справжній результат нашої роботи», — зазначив він.

Директор нагадав, що НАБУ з травня 2016 року наполягало на необхідності створення такої незалежної судової інстанції як Вищий антикорупційний суд. Оскільки наразі передані Національним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою справи у судах загальної юрисдикції фактично не розглядаються.

Артем Ситник. Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.