​Якщо склади вибухають - значить, це комусь потрібно

Зрозуміло, що коли в країні війна, то у список версій будь-якого злочину можна, і часом потрібно, додавати «російський слід». росія, дійсно, є вигодонабувачем безладу, дестабілізації і всіх негараздів в Україні. Але з іншого боку, це найзручніше для влади пояснення всього поганого, що відбувається в Україні, і насамперед гучних злочинів.


Як звичайній людині відділити правду від неправди у цій ситуації? Самому збирати інформацію та аналізувати. Це не гарантує, що ви дізнаєтесь правду, бо інформація може бути засекреченою, але ви точно відчуєте - обманюють вас чи ні.

За роки незалежності в нас відбулось 13 вибухів та пожеж на складах зброї. 5 вибухів до війни і вже 7 за часів війни. Причиною довоєнних вибухів і пожеж було визнано службову недбалість, є засуджені.

А тепер по вибухах на військових складах часів війни.

Публічна позиція представників влади різниться щодо юридичної оцінки цих вибухів.

Скажімо, по вибухах в Балаклії 2017 були такі заяви:

- Міністр оборони основною версією назвав теракт

- Головний військовий прокурор припустив, що могла бути диверсія

- Міністр МВС назвав вибух актом агресії росії.

Але чи завершилось слідство реальними вироками і покараннями, історія замовчує. Власне, як по більшості вибухів часів війни. З відкритих джерел нам відомо, що українські військові, яких вдалось притягнути до відповідальності, понесли її за недбале ставлення до військової служби, за службову недбалість і по Калинівці є заяви генпрокурора про порушення правил пожежної безпеки.

А де ж підозрювані по диверсії, теракту, агресії? Де притягнуті до відповідальності агенти кремля? Добре, нехай без прізвищ, але картину злочину бодай одного вибуху на військовому складі з 2014 суспільству ж могли оприлюднити, слідство ж щось таки встановило. Чи ні?

І головний висновок. Можна скільки завгодно критикувати стан економіки, охорони здоров’я, освіти, ЖКГ, але армію за роки війни вдалось створити. У стані очевидної високої ймовірності знищення саме військових складів, якось абсурдно виглядає неспроможність їх захистити від диверсій. Рубежі на сході захищаємо, а склади на контрольованій території, виявляється, - ні.

Якщо це «російський слід», то це лякаюча професійна неспроможність відомств, які повинні забезпечувати безпеку військових складів. І це, справді, страшно.

Якщо ж слід вітчизняний, то є один плюс - від зовнішньої загрози склади все ж таки захищають. Просто за 13 випадків вибухів і пожеж відпрацювали якусь дієву схему. Бо 13 випадків - це вже система, а не випадкове службове недбальство.

P.S. В. Маяковський: Ведь, если звезды зажигают – значит, это кому-нибудь нужно?

Anna Maliar, facebook.com

Фото fakty.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.