​Серед найбільших загроз світовій безпеці назвали ситуацію в Україні

2019 рік може принести низку сюрпризів в стратегічній сфері, пише Пітер Еппс в своїй колонці для Reuters. Торговельна війна між США та Китаєм, військовий вплив росії в Східній Європі та найбільш непередбачувана адміністрація США – фактори, які можуть стати визначними для 2019, вважає аналітик, повідомляє «Голос Америки».


Аналітик пропонує стежити за такими п'ятьма питаннями в 2019 році.

Тристороння зустріч

Тристороння зустріч між президентом США Дональдом Трампом, президентом росії путіним та президентом Китаю Сі Цзіньпіном. Про можливість такої зустрічі заявляв президент Трамп у своєму твіті в грудні. Така зустріч, на думку президента США, може стати важливою для припинення гонки озброєнь.

Європа і ситуація в Україні

Україна, переконаний аналітик, залишається місцем, де ескалація в Європі є найбільш імовірною. путін захопив Крим і відрізав доступ до нього новою огорожею, захопив контроль над входом до Азовського моря, побудувавши міст, і тепер є очікування, що москва спробує далі захопити територію, можливо, в напрямку Маріуполя, йдеться в колонці.

Південнокитайське море

Незважаючи на рішення суду ООН, яке відкинуло закиди Пекіна на Південнокитайське море, Китай продовжує розбудовувати військові бази на штучних островах.

Операції з демонстрації сили можуть тривати і навколо Тайванської протоки, куди Вашингтон може надіслати авіаносець – вперше з 1990-х.

Ємен та Сирія

Наступний рік є ключовим для обох конфліктів, особливо після рішення Трампа вивести війська з Сирії і припинити дозаправки саудівських літаків в Ємені, наголошує видання.

Північна Корея

2018 рік приніс неочікувані прориви в дипломатії. Однак, в 2019 році потрібно буде досягати конкретних результатів, що може бути складно. Багато залежатиме від відносин США та Китаю, наголошує дослідник. Якщо торговельну війну між США та Китаєм буде врегульовано, Китай зможе використати свій вплив, щоб забезпечити спокій на Корейському півострові, якщо ж цього не станеться, можлива ескалація аж до війни в регіоні, вважає аналітик.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.