​ЦВК незаконно зареєструвала Порошенка кандидатом у Президенти

Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук Віталій Купрій: «Сьогодні подав до суду позов з вимогою скасування рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Петра Порошенка кандидатом у Президенти. Пояснюю підстави.


Наше антикорупційне законодавство чітко визначає, що чиновникам не можна діяти, ухвалювати рішення в умовах конфлікту інтересів.

Згідно з даними офіційного веб-сайту ЦВК до складу Комісії входить 16 членів. При цьому, за квотою «Блоку Петра Порошенка» були обрані наступні члени ЦВК: Конопольський Олег, Вербенський Михайло, Желтова Ольга, Кустова Світлана, Лотюк Ольга, Плукар Віталій.

Таким чином, шестеро членів ЦВК перебувають під безпосереднім впливом Порошенка.

Із журналістського розслідування видання страна.юа відомо, що голова ЦВК Тетяна Сліпачук проводила спільне дозвілля з Порошенком на новорічні свята у державній резиденції Синьогора на Прикарпатті. Це вказує на безпосередній конфлікт інтересів і у неї.

Також Порошенко додатково контролює ще двох членів ЦВК - від Удару і Відродження.

Відповідно до статті 35 Закону України «Про запобігання корупції» у разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у особи, уповноваженої на виконання функцій держави, яка входить до складу колегіального органу (комітету, комісії, колегії тощо), вона не має права брати участь у прийнятті рішення цим органом.

Тому 9 із 16 діючих членів ЦВК не мали права голосувати за Порошенка!

Тримаємо кулаки за цю справу. Суд почнеться 13 лютого о 22:05 в приміщенні шостого апеляційного адміністративного суду в м. Київ по вул. Московська, 8. Запрошую всіх бажаючих.

У нас з’явилась реальна можливість зупинити безлад в країні через судове рішення проти Порошенка!» - пише Віталій Купрій.

Фото зі сторінки ФБ Віталія Купрія



Коментарі

  +1 #1 Финик 13 февр. 2019 г., 14:50:55
Не можна такі фотки президента публікувати-діти вночі плачуть.,а дорослі вдень(перечитуючи платіжки за газ)
  +1 #2 Толян 15 февр. 2019 г., 02:18:21
Який результат суду?
  +1 #3 Изя Абрамовна 15 февр. 2019 г., 08:04:51
Було б сказано... Беззаконня - його професія.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.