​Продовження арешту українським морякам - це спроба тиску на Зеленського перед виборами

Продовження арешту моряків, а також рішення про спрощення процедури видачі російських паспортів мешканцям Донецької та Луганської областей — це спроба Кремля тиснути на Володимира Зеленського перед парламентськими виборами. Про це «Голосу Америки» сказав Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер.


«Затримання моряків було незаконним з самого початку, і вони мали бути звільнені одразу. Їх атакували в міжнародних водах і незаконно захопили. Їх треба повернути до сімей якомога швидше. Я переконаний, що президент путін і росія використовують моряків і питання з російськими паспортами для того, щоб створити тиск на Зеленського і нашкодити його передвиборчим перспективам. Але я не думаю, що це спрацює. Українці мають свою думку щодо свого вибору. Вони також розуміють, що такий тиск росії не зможе перемогти Україну», — сказав Курт Волкер.

Як відомо, Лефортовський суд москви у середу, 17 липня, задовільнив клопотання слідства і продовжив ще на три місяці термін утримання під вартою 24-м українським морякам, захопленим в районі Керченської протоки восени 2018 р. Засідання проводили у закритому режимі. На суд прихали родичі військовополонених.

Разом з тим, Володимир Зеленський доручив МЗС розробити спрощений механізм надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

«Президент України Володимир Зеленський доручає Міністерству закордонних справ розробити механізм надання українського громадянства як другого етнічним українцям з дружніх країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини. Також має бути розроблений механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Таке рішення Президент ухвалив у зв’язку з продовженням арешту 24 українським морякам, а також підписанням президентом російської федерації указу щодо спрощеного порядку надання українцям російського громадянства.

Водночас в Офісі Глави держави заявили, що цей указ спрямований на українських громадян, які вимушені проживати на тимчасово окупованих територіях, і підкреслили, що такий крок з боку рф створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво росії неодноразово декларувало», - йдеться в повідомленні Офісу Президента України.

Українські моряки в Лефортовському суді. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.