​Офіс Зеленського спростував інформацію про звільнення Олега Сенцова і обмін ув'язненими між росією і Україною

Уночі 30 серпня з'явилася інформація, що москва і Київ провели обмін ув'язненими. Про це в фейсбуці написала (на момент публікації ця сторінка видалена з Facebook - ред.) співробітниця Верховної Ради України Ганна Ісламова. «Обмін завершився: моряки, [Олег] Сенцов, [Микола] Карпюк, [Володимир] Балух, [Павло] Гриб летять додому», - говорилося в її повідомленні. Запис Ісламової репостнув (на момент публікації ця сторінка видалена з Facebook - ред.) новий генпрокурор України Руслан Рябошапка. Також про те, що обмін ув'язненими почався, виданню «Крим.Реалії» пізніше повідомили родичі одного з українських моряків, пише meduza.io.


Однак, Офіс Президента України спростував інформацію про проведення обміну: «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні «джерела». Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах», - йдеться в заяві.

У той же час адвокат утримуваних в Україні росіян Валентин Рибін заявив, що його підзахисні залишаються в СІЗО. За його словами, обмін відбудеться 3 вересня. А джерело «Інтерфаксу» повідомило, що поки не оформлені всі необхідні документи.

Олег Сенцов. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.