​Розведення військ можливе за умови припинення російсько-окупаційними військами вогню та стійкого дотримання режиму тиші, – Міністр оборони України

Під час робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, Міністр оборони України Андрій Загороднюк сьогодні, 7 жовтня, відвідав смт Станиця Луганська, де в рамках досягнутих домовленостей відбулося розведення сил і засобів та наразі триває процес демонтажу інженерних споруд, повідомляє прес-служба Міноборони.


«Відповідаючи на питання журналістів щодо запланованого розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого, Міністр оборони України вкотре наголосив, що зазначений процес зможе розпочатися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь у згаданих районах та дотримуватимуться режиму тиші упродовж щонайменше семи діб. Міністр також зазначив, що після завершення процесу розведення, завдання щодо контролю за демілітаризованою зоною покладатиметься на працівників Національної поліції України. Як підкреслив Андрій Загороднюк, українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад», - йдеться у повідомленні.

– Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації, – зазначив Міністр оборони і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році.

Своєю чергою, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак конкретизував, що розведення військ має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидві сторони.

– Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі, – поінформував генерал-лейтенант Руслан Хомчак. – Підрозділи Збройних Сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію.

Фото mil.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.