Прем'єр Польщі: Газопровід Nord Stream 2 може усунути з газового ринку Україну

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький сказав, що Польща не пов’язує воєнні репарації за Другу світову війну з відмовою Німеччини від будівництва газопроводу Nord Stream 2. «Обидва питання дуже важливі для Польщі», - наголосив очільник польського уряду на хвилях Радіо Щецін, передає Польське радіо.


На думку прем’єра та водночас міністра фінансів та розвитку, газопровід між росією і Німеччиною може усунути з газового ринку партнера Польщі Україну, однак він дуже небезпечний і для самої Польщі. Прем’єр-міністр підкреслив, що цей проект дуже тісно пов’язує Німеччину з росією і може наразити Польщу на цінову диктатуру з боку росії. У зв’язку з цим добре, що у Свіноуйсті побудований LPG-термінал, - додав Моравєцький.

Нещодавно західноєвропейські мас-медіа писали, що Німеччина може відмовитися від ідеї будівництва газопроводу в обмін на відмову Польщі від репарацій за втрати під час Другої світової війни. За словами очільника уряду, ці два питання не можна об’єднувати. Прем’єр сказав, що Польща не отримала відповідних репарацій, жодного справжнього відшкодування на відміну від країн, які постраждали значно менше. А тому, на його дуку, ця тема має повернутися у порядок денний польсько-німецьких перемовин.

Під час Другої світової війни Польща втратила декілька мільйонів громадян, понад 3 мільйони поляків примусово працювали на ІІІ Рейх та німецькі компанії, було знищено та пограбовано багато промислових об’єктів, а також великі колекції творів мистецтва і культурних благ. Підрахунок збитків та німецьких зобов’язань триває. Вони можуть становити понад 1 трлн євро. Натомість газопровід Nord Stream 2 коштуватиме 10 млрд. євро.

Матеуш Моравєцький. Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.