​У Міноборони Польщі прокоментували справу виробництва гелікоптерів з Україною

Виробництво гелікоптерів – це форма господарської діяльності; для підписання договорів у цій справі між суб’єктами з Польщі та України не потрібна згода Міністерства національної оборони. На цьому у понеділок, 9 квітня, наголосив заступник міністра оборони Польщі Войцєх Скуркєвич. Він додав, що Міністерство нацоборони не має інструментів для співробітництва у цій справі, повідомляє Польське радіо.


У жовтні 2016 року екс-міністр оборони Польщі Антоні Мацєревич висловив думку, що Польща може у майбутньому розробити новий гелікоптер спільно з Україною. Депутат Кшиштоф Брейза з опозиційної партії Громадянська платформа у запиті в січні 2018 року до оборонного відомства поцікавився, які кроки у цій справі вже зроблені.

У датованій 4 квітня відповіді, опублікованій у понеділок депутатом Брейзою у Twitter, Скуркєвич наголосив, що виробництво гелікоптерів «є формою господарської діяльності, яку здійснюють підприємці».

«Це означає, що проведення перемовин або підписання договорів про спільне будівництво гелікоптерів польськими та українськими суб’єктами, які здійснюють господарську діяльність у сфері авіаційного проектування та виробництва, не вимагає згоди Міністерства національної оборони у цій справі», – написав він.

Войцєх Скуркєвич також зазначив, що Міністерство оборони Польщі не має «інструментів», аби здійснювати таке співробітництво. «Це підприємницька справа», – підкреслив він. «Нині Міністерство національної оборони не проводить жодних перемовин з українською стороною щодо будь-якого спільного наміру виробництва гелікоптерів», – заявив віце-міністр Войцєх Скуркєвич. Представник Міністерства додав, що у Польщі число суб’єктів, «котрі працюють у гелікоптерній сфері, дуже обмежене».

«Це два суб’єкти: «PZL-Świdnik» SA і PZL Mielec, а також Військовий авіазавод у Лудзі; ці суб’єкти можуть розвивати таке співробітництво (у справі виробництва гелікоптерів – ред.)», – зазначив віце-міністр оборони Польщі.

Фото creativecommons.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.