​Польський хімічний гігант «Ciech» продовжує отримувати донбаське вугілля

Після серії публікацій часопису «Dziennik Gazeta Prawna», присвячених незаконному імпортові до Польщі антрациту з окупованої частини Донбасу, польський хімічний гігант «Ciech» почав вимагати у постачальників декларації про легальне походження імпортованого вугілля, повідомляє Польське радіо.


З документів, доступ до яких вдалося отримати журналістам часопису, випливає, що на підприємства «Ciech», контрольованого «KI Chemistry» з групи «Kulczyk Investments», потрапляв антрацит з окупованого росіянами Донбасу. «Dziennik Gazeta Prawna» розповідає про це вже понад рік. У результаті (що неофіційно підтверджують американські джерела) у січні 2018 року США ввели санкції проти низки героїв цих публікацій.

На справу відреагував також і «Ciech». Підприємство вимагатиме від своїх постачальників вугілля декларації про те, що товар насправді походить з росії. Проблема, однак, у тому, що донбаський антрацит у росії отримує документи, покликані підтверджувати його начебто російське походження. За дію цього механізму відповідає Сергій Курченко, колишній скарбник віктора януковича, на що його «Газ-Альянс» отримав зелене світло від кремля.

Фото person.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.