​Польські католики з Caritas допомагають людям на сході України

20-22 грудня відбувся ще один візит делегації католицької допомогової служби Карітас Польща (Caritas Polska) та її партнерів в Україну. Мета поїздки – контроль за розподілом гуманітарної допомоги, - поінформували Польське радіо у п’ятницю, 28 грудня, у Caritas Polska.


«Допомога надходить безпосередньо нужденним старшим людям і сім’ям з дітьми з донецького, луганського та слов’янського регіонів. Водночас відбувається розподіл посилок з гуманітарною допомогою в інших частинах сходу України, вздовж лінії фронту», - наголосили в доброчинній католицькій організації.

Повідомляється, що організація Caritas Polska у співпраці з Канцелярією прем’єр-міністра Польщі від вересня цього року запустила ще один проект допомогти жителям з теренів Донецька і Луганська.

Ці заходи реалізовують від 15 вересня до 31 грудня 2018 року. Проектом передбачено поліпшення матеріальної ситуації громадян України, котрі живуть неподалік зони розмежування між Україною та квазідержавними утвореннями ДНР і ЛНР та вздовж лінії з містами: Маріуполь, Волноваха, Покровськ, Костянтинівка, Бахмут, Щастя, Станиця Луганська.

Гуманітарна допомога - це безпосередня передача нужденним жителям необхідних харчів та гігієнічних засобів. Її отримають 5 тисяч людей протягом 4 місяців, загалом це 20 тисяч посилок. Крім того, проектом передбачена психологічна підтримка жителів зони розмежування в районі Маріуполя та Авдіївки.

Проект підтримує місцева влада та організації Товариство Лева і Caritas-Spes Вінниця.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі пожертвувало 30 тисяч євро на допомогу для психіатричної лікарні у місті Сватове у Луганській області на сході України, куди потрапляють пацієнти, котрі постраждали під час війни на Донбасі.

Фото caritas.pl



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.