​Трудові мігранти з України відсвяткували Різдво у Варшаві

Приблизно 70 іноземців, які у зв’язку з різними обставинами не могли поїхати до рідних, аби спільно відсвяткувати Різдво Христове, взяли участь у святій вечері, що 6 січня 2019 року відбулася в греко-католицькій церкві на вулиці Мйодовій у Варшаві. Це наступний етап акції «У церкві при різдвяному столі», що протягом декількох років традиційно організовує Парафія Успіння Діви Марії у Варшаві, віряни та Фонд підтримки мігрантів на ринку праці «EWL», повідомляє Польське радіо.


У різдвяній вечері взяли участь переважно трудові мігранти з різних регіонів України, а на святковому столі не забракло традиційних 12 пісних страв, зокрема куті, вареників, оселедців, тушеної капусти, голубців та солодощів.

«Зі зростанням масштабів міграції з країн Східної Європи до Польщі збільшується проблема розлуки мігрантів з сім'єю та рідними. А отже, в цей благословенний час, коли рождається Христос, коли зійшла зоря над Віфлеємом, а в наших серцях заграли теплі спогади про найкращі хвилини, проведені в Святий Вечір з родиною, ми повинні дбати про те, аби люди, які відстанню розділені зі своїми сім'ями, не залишались наодинці», - наголосив Владислав Куліков з компанії «EWL».

Компанія «EWL», яка є одним з лідерів у галузі працевлаштування, протягом трьох років спільно з греко-католицькою парафією Успіння Діви Марії отців Василіан у Варшаві та вірянами проводить різдвяні святі вечері для мігрантів, а з 2018 року також і великодні сніданки для іноземців, які працюють у Польщі.

Додамо, що греко-католицька парафія Успіння Діви Марії отців Василіян у Варшаві, крім релігійної діяльності і пастирської опіки, вже багато років бере участь у соціальних та культурних заходах для іммігрантів, у першу чергу з України. У церкві проводять концерти та зустрічі, зокрема з польсько-українською громадою.

Нагадаємо, що згідно з дослідженням, проведеним фірмою «EWL» у 2018 році, 75% працівників з України планують українські релігійні свята святкувати у Польщі.

Фото ewl.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.