​Співпрацівник депутата AfD підозрюваний у замовленні підпалу в Україні

Працівник депутатського офісу одного з політиків право-популістської, націоналістичної Альтернативи для Німеччини (AfD) підозрюється у замовленні підпалу угорського культурного центру в Україні, що сталося минулого року. Про це повідомляє портал Deutsche Welle, передає Польське радіо.


Мануель Охсенрайтер (Manuel Ochsenreiter) заперечує ці звинувачення, але відомо, що він підтримував зв’язок з проросійськими сепаратистами.

У Польщі судять трьох осіб у зв’язку з обвинуваченням у підпалі угорського культурного центру в Ужгороді, що стався в лютому 2018 року. За даними польської влади, напад, здійснений з використанням коктейлів Молотова, мав бути приписаний українським націоналістам, щоб погіршити відносини між Україною та Угорщиною.

Один з підсудних, Міхал Прокопович, розповів у суді в Кракові, що замовником нападу був Мануель Охсенрайтер, який працює в офісі депутата Альтернативи для Німеччини (AfD) Маркуса Фронмаєра (Markus Frohnmeier).

Міхал Прокопович, якого обвинувачено також у фінансуванні терористичної організації, зізнався, що за пошук осіб для здійснення атаки Охсенрайтер дав йому 1500 євро, а також квитки на літак. У суді він повідомив, що аванс у розмірі 500 євро він отримав у книжці, надісланій поштою, а ще 1000 євро Охсенрайтер дав йому особисто під час зустрічі на берлінському летовищі Теґель (Tegel). Поляк також повідомив, що вони спілкувалися англійською, використовуючи месенджер Telegram, і так само він надіслав німцеві відеоролик з наслідками підпалу. За словами обвинуваченого, Охсенрайтер особливо наполягав на тому, аби дим можна було побачити здалека.

Сам Міхал Прокопович є членом ультраправого Національно-радикального табору, який у війні на сході України підтримує проросійських сепаратистів.

Польські прокурори ще не вирішили, чи будуть розширювати розслідування на Мануеля Охсенрайтера.

Адвокат Охсенрайтера сказав Радіо Свобода, що його клієнт заперечує усі звинувачення. Мануель Охсенрайтер є редактором радикально правого німецького журналу «Zuerst!», який не відповів на прохання про коментар.

Відомо, що протягом останніх п'яти років німець часто виступав у російських державних засобах масової інформації, висловлюючи підтримку проросійським бойовикам на Донбасі.

Крім того, відомо, що 42-річний Охсенрайтер має зв'язки з польськими правими активістами, а також з Матеушом Піскорським, засновником проросійської партії Zmiana, який був арештований в 2016 році за підозрою в шпигунстві на користь росії і Китаю.

Фото facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.