​На саміті Вишеградської четвірки Меркель заявила про необхідність гарантувати, що Україна буде транзитною

Німецька канцлерка Анґела Меркель 7 лютого взяла участь у саміті Вишеградської групи в Братиславі. Під час свого виступу очільниця уряду Німеччини прокоментувала, зокрема, російсько-німецький газопровід Nord Stream, повідомляє Польське радіо.


«Коли йдеться про Nord Stream – не секрет, що в цій справі є різні погляди. Тут два питання, дві проблеми... Чи можемо гарантувати, щоб Україна надалі була транзитною країною? Це має стратегічне значення, це дуже важливо для України (...), ми повинні їй це забезпечити», – заявила Анґела Меркель.

«Я завжди кажу під час розмов з президентом (владіміром) путіном, що ми цим займаємося», – додала німецька канцлерка. За її словами, другою проблемою є питання, чи «будемо ми залежними від росії, якщо диверсифікуватимемо» постачання. «Але ми хочемо диверсифікувати так, щоб були термінали на газ і на скраплений газ. Ми не хочемо бути залежними тільки від росії», – запевнила Анґела Меркель.

Очільниця уряду Німеччини нагадала, що росія вже в період холодної війни була джерелом газу. «І надалі буде», – додала вона.

У саміті держав Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) бере участь польський прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький. Головні теми зустрічі – це економіка, «брекзит», вибори до Європарламенту та бюджетна перспектива ЄС, інформує Польське радіо.

Фото ЕРА



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.