​У рейтингу найщасливіших країн світу із 156 держав Україна посіла 133 місце - звіт ООН

Найщасливішою країну світу є Фінляндія. Про це йдеться в опублікованому в середу, 20 березня, звіті ООН, у якому взяли до уваги такі критерії, як тривалість здорового життя та ВВП на душу населення. Польща посіла у цьому рейтингу 40 сходинку, а Україна – 133, повідомляє Польське радіо.


Фінляндія отримала найбільшу кількість пунктів – 7,76. Наступні сходинки посіли: Данія – 7,55 пунктів та Норвегія – 7,6. Серед держав з-за меж Європи лідирували: на восьмій сходинці - Нова Зеландія і Канада – на дев’ятій.

Під час складання рейтингу World Happiness Report-2019 до уваги взяли шість критеріїв: ВВП на душу населення, тривалість здорового життя за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, соціальна підтримка (згідно з відповіддю на запитання «Чи маєш рідних або друзів, на допомогу яких можеш сподіватися, коли маєш клопоти?»), свобода прийняття життєвих рішень, щедрість (із відповіддю на запитання: «Чи перераховували Ви гроші на благодійну організацію за останній місяць?») та рівень сприйняття корупції.

Польща отримала 6,18 пунктів і у рейтингу її випередили, серед інших: Коста-Рика (12 місце), Ізраїль (13 місце), Велика Британія (15 місце), Чехія (20 сходинка) та Об’єднані Арабські Емірати (21 місце). Гірші показники, порівняно з Польщею, одержали 12 країн Європейського Союзу, серед інших: Литва (42 місце, 6,14 пунктів), Естонія (55 сходинка), Угорщина (62 місце), Португалія (66 місце) і Болгарія (97 місце).

Україна зайняла 133 місце в рейтингу щасливих країн, піднявшись на п’ять позицій порівняно з минулим роком. Серед українських сусідів росія посіла 68 сходинку, Молдова - 71, Білорусь – 81, а Грузія - 119.

Останнє місце у рейтингу з 156 держав світу, дані яких були доступні, посів Південний Судан (2,85 пункти).

Фото pxhere.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.