​Постаттю Зеленського продовжують цікавитися світові ЗМІ

Новообраний президент України, людина без політичного досвіду, яка несподівано здобула найвищу посаду у великій європейській державі, викликає зрозуміле зацікавлення світових ЗМІ. Коментатори й аналітики, які не мають інформації про Володимира Зеленського як політика, намагаються розгадати характер його майбутнього президентства, досліджуючи його біографію та думки співробітників, – пише видання «Gazeta Polska Codziennie». У статті наведено факт, що шоумен Володимир Зеленський не раз жартував зі свого єврейського походження. Як оцінив один з російських публіцистів, його значна перемога обернула нанівець кремлівську розповідь про неонацизм і антисемітизм в Україні, повідомляє Польське радіо.


Автор статті Веспазіан Вєльогорський відзначає, що про політичні погляди Володимира Зеленського почали згадувати у 2014–2015 роках. Актор, який раніше уникав політичних декларацій, виступив для українських військових, що брали участь в операції на Донбасі. Також, разом з колегами зі «Студії Квартал-95», перерахував значні суми на підтримку частин, які боролися з російською агресією. У своїх кабаре не раз висміював владіміра путіна, росію і маріонеткові республіки на окупованих територіях. Тому в росії заборонили випуск його програми і відкрили розслідування стосовно фінансування українських добровольчих формацій. 2014 року «невідомі» побили Зеленського і спалили його автомобіль. Опісля українські служби запобігли діям проти актора та його сім’ї. У зв’язку з цими подіями він найняв охорону.

Противники Володимира Зеленського дорікають йому зв’язками з олігархом Ігорем Коломойським. Але, як читаємо, останній в інтерв’ю рік тому декларував, що підтримує екс-прем’єрку Юлію Тимошенко. Тому можна здогадуватися, що проект Зеленського олігарх вважав способом послабити президента Петра Порошенка, а політичного успіху актора не передбачав, пише автор статті.

Володимир Зеленський. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.