​12 червня у Польщі винесуть вирок водію українського автобуса

У вівторок, 4 червня, в Окружному суді Перемишля завершився процес над водієм українського автобуса, обвинуваченого у навмисному спричиненні катастрофи у наземному русі, унаслідок якої загинули три особи, а п’ятдесят зазнало травм, зокрема декілька важких. Вирок оголосять 12 червня. Трагічна дорожньо-транспортна пригода трапилася у серпні 2018 року у селі Лещава-Долішня на Підкарпатті на сході Польщі, повідомляє Польське радіо.


В останньому слові у вівторок в перемиському суді прокурор Беата Стажецька зажадала для 42-річного водія 6,5 років позбавленні волі, 15-річної заборони водіння усіма механічними транспортними засобами на терені Польщі та звільнення обвинуваченого від судових оплат у зв’язку з його матеріальною ситуацією.

Уповноважений субсидіарного прокурора (дружина чоловіка, котрий загинув, і яка водночас є постраждалою у катастрофі) та декілька інших потерпілих, вимагали щонайменше 10 років позбавлення волі, 15-річної заборони на водіння будь-якими механічними транспортними засобами на терені Польщі та 200 тис. злотих (понад 46 тис. євро) відшкодування для вдови.

Натомість захист у першу чергу просив виправдати чоловіка у зв’язку із обґрунтованими сумнівами щодо висновків експерта в галузі дорожнього руху. Перед кінцевим словом адвокат попросив суд призначити ще одного експерта, але суд відмовився підтримати цю пропозицію. Проти цього виступив теж прокурор та субсидіарний прокурор, визнавши, що інший експерт нічого нового у справу не внесе, а його призначення може тільки затягнути процес.

Однак, якщо суд вирішить інакше, то захист буде просити змінити правову кваліфікацію діяння із навмисного скоєння катастрофи на ненавмисне та призначення меншого покарання, передбаченого Кримінальним кодексом.

У своєму останньому слові обвинувачений громадянин України попросив справедливого вироку і вибачення у постраждалих та їхніх родин. Він теж сказав, що не винен у тому, що живе, а жертви загинули.

Судовий процес почався у березні цього року. Тоді український водій, після представлення обвинувального акту, визнав свою вину та відмовився давати пояснення. Він висловив теж бажання добровільно понести покарання.

Згідно з обвинувальним актом, водій навмисне порушив правила безпеки та призвів до автокатастрофи під час наземного руху. Він не зберіг належної обережності, їхав зі значним перевищенням швидкості, у зв’язку з чим допустив автокатастрофу.

Фото PAP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.