​Екс-президенти Польщі закликали спростити адміністративні процедури для українських працівників та їхніх польських працедавців

Екс-президенти Польщі Броніслав Коморовський та Алєксандр Кваснєвський у спільній відозві щодо польської імміграційної політики закликали ввести прозорі адміністративні процедури, що забезпечать особисту та підприємницьку стабілізацію українцям, котрі працюють у Польщі, та їхнім працедавцям, повідомляє Польське радіо.


Броніслав Коморовський наголосив у вівторок на конференції у Варшаві, що цей заклик має привернути увагу до важливої і такої, що виходить за межі звичайного політичного календаря, проблеми польсько-українських взаємин. Він нагадав, що від січня цього року в Європейському Союзі відбулися зміни щодо працевлаштування українських громадян та їх виїзду на терен Євроспільноти.

«Ми, як Польща, мусимо відповісти собі на ряд важливих запитань щодо того, чи ми готові зіткнутися з проблемою конкуренції та відтоку важливих для польської економіки українських працівників», - сказав екс-президент.

На його думку, молоде покоління поляків та українців може збудувати «тканину прихильності між нашими народами» та дозволити «відірватися від різних болючих переживань історичного характеру та поганої спокуси дивитися на польсько-українські взаємини лише крізь призму історичних відносин». Він додав, що хоче, аби українці почували себе добре у Польщі, а також якомога ліпше працювали з вигодою для себе, України та Польщі.

Коморовський сповістив, що буде закликати до розв’язання «цілого ряду нерозв’язаних проблем», з якими стикаються українців. Він додав, що вони пов’язані, у першу чергу, із введенням простіших процедур під час одержання дозволів на працю.

На переконання Алєксандра Кваснєвського, «потрібно рахуватися з тим, що 21 століття буде часом великої, глобально міграції». Він вважає, що всі, хто вважає міграцію короткостроковою проблемою нинішньої політики, «глибоко помиляються». «Це довгострокове питання, що змінює соціальні структури та економічні питання», - ствердив екс-президент.

Він також оцінив, що Польща переходить у «новий етап» і має розуміти феномен мультикультуралізму. У той же час він заявив, що ані державні структури, ані поляки у своєму менталітеті не готові до цього мультикультуралізму та багатоетнічності.

У підписаному Коморовським та Кваснєвським заклику наголошується, що пріоритетом влади має бути «збереження динамічного економічного зростання, що був мірою успіху польської трансформації».

«Збереження високого темпу економічного зростання можливе, зокрема, завдяки мігрантам з України, котрі вибрали Польщу місцем праці, і нині все частіше також життя», - наголосили екс-президенти Польщі.

У заклику екс-президенти наголошують на відсутності стратегічних рішень польського уряду - у сфері відтоку з Польщі до Німеччини найбільш кваліфікованих працівників.

«Ми закликаємо негайно вжити заходів для розробки довготривалої імміграційної політики Польщі у співпраці з експертними центрами, а також колами економічного самоврядування та профспілками. Ми закликаємо якнайшвидше запровадити прозорі адміністративні процедури для громадян України, зацікавлених у влаштуванні на роботу в Польщі, та їхнім роботодавцям, що запевнять особисту та підприємницьку стабілізацію», - написали екс-президенти Польщі.

Екс-президенти Коморовський та Кваснєвський. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.