​Посол України Андрій Дещиця порадив українцям не виїжджати на Великдень з Польщі

Посол України у Польщі Андрій Дещиця порадив українцям, котрі мають можливість залишитися легально у Польщі, не їхати на Великодні свята на батьківщину. Про це у понеділок повідомило агентство «Укрінформ», передає Польське радіо.


Дещиця нагадав, що від 7 квітня на польсько-українському кордоні працюватимуть тільки два автомобільні пункти пропуску – «Дорогуськ-Ягодин» (Волинська область) та «Корчова-Краківець» (Львівська область). На додаток, їх можна переїхати тільки автомобілем.

У коментарі Укрінформу Андрій Дещиця також наголосив, що українські прикордонники та місцева влада більше не будуть відправляти автобуси для перевезення через кордон осіб, котрі будуть збиратися на польському боці, як це сталося раніше.

«Тому українці, котрі планують перетнути кордон, повинні розуміти, що вони зможуть це зробити тільки якщо будуть їхати через кордон автомобілем», – зазначив Дещиця.

Він також нагадав, що усі, хто повертається в Україну, зобов’язані пройти 14-денну обсервацію.

«Я раджу всім українцям, аби без необхідності вони не виїжджали з Польщі на свята. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних і близьких», – закликав посол України у Варшаві.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень за західним обрядом святкуватимуть 12 квітня. Натомість за східним обрядом тижнем пізніше – 19 квітня.

За словами Андрія Дещиці, українська сторона працює над організацією наступних спеціальних залізничних та авіасполучень між Польщею та Україною.

Як повідомило агентство «Укрінформ», згідно із приблизними підрахунками, від 15 березня з Польщі в Україну виїхало 150 тис. українців. У Польщі нині може перебувати «до мільйона» трудових мігрантів з України.

Також у Державній прикордонній службі України заявили, що на Великодні свята в Україну з-за кордону може повернутися приблизно 200 тис. українців.

Нагадаємо, у Польщі у зв’язку з поширенням коронавірусу прийняли спеціальні вказівки та інструменти, що дозволяють іноземцям залишатися легально у країні, попри закінчення терміну дійсності дозвільних документів на перебування.

Андрій Дещиця. Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.