Карпунцов: Права журналістів в Україні повинні бути якісно і професійно захищені

zahist gurnalistiv

 
Права журналістів в Україні повинні бути якісно і професійно захищені. Про це заявив народний депутат від «УДАРу» Валерій Карпунцов під час представлення законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів, повідомляють «Конфлікти і закони».


«У законопроекті пропонується ввести спеціальні санкції за погрозу чи насильство щодо журналіста, зокрема, якщо така погроза або насильство здійснюється працівником правоохоронних органів або службовою особою. Також передбачаються спеціальні санкції щодо умисного знищення або пошкодження майна, посягання на життя журналіста, захоплення журналіста як заручника», - зазначив Валерій Карпунцов.

Він подякував представникам ЗМІ, які, іноді ризикуючи свої життям і здоров'ям, здійснюють свій професійний обов'язок. «Ви пам'ятаєте, скільки було фактів побиття журналістів, знищення їх майна, викрадення. А під час Революції гідності до цих ганебних фактів були причетні і представники органів державної влади», - зазначив народний депутат.

Карпунцов відзначив, що Комітет міністрів Ради Європи чітко рекомендував національним урядам керуватися у своїй діяльності і політиці основними принципами щодо захисту журналістів, які працюють в умовах конфліктів і тиску. «Держава повинна забезпечити умови безпеки журналістів шляхом введення спеціальних санкцій. Хотілося б, щоби в нашій державі права журналістів якісно і професійно захищалися, так, як якісно і професійно працюють чесні журналісти», - наголосив Валерій Карпунцов.

Верховна Рада підтримала відповідний законопроект.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.