​Пленарні засідання Верховної Ради України 2 жовтня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 398 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради. Представники фракцій і груп виступають із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями.


На прохання двох фракцій у ранковому засіданні Верховної Ради оголошено перерву до 12.00. Водночас, перерву з 12.00 до 12.30 - скасовано.

Після перерви Верховна Рада перейшла до розгляду питань порядку денного.

Народний депутат Сергій Рахманін виступив із заявою від трьох фракцій: політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», політичної партії «Європейська Солідарність» та політичної партії «Голос».

Д.Разумков оголосив до розгляду проект Постанови «Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» (№2101-5).

Даним документом пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради 38 законопроектів.

Проект Постанови «Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання» підтримали 253 народних депутати.

Розглядається проект Постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни» (№2153).

Доповідає народний депутат Яна Зінкевич. Вона зазначила, що у ветеранів, які повертаються з війни ще багато проблем і їх потрібно вирішувати. На це направлене створення даної групи.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко повідомив, що до групи пропонується включити 12 народних депутатів, що на пропорційній основі представлятимуть усі групи і фракції. Комітет рекомендує ухвалити Постанову в цілому.

Верховна Рада 340 голосами підтримала проект Постанови «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни».

Верховна Рада перейшла до розгляду законопроектів у другому читанні.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (№2036). Законопроект розглядається у другому читанні.

Доповідає голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він зазначив, що даний законопроект забезпечує безперебійну роботу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, оскільки у частини із 8 членів завершується термін повноважень.

Народні депутати розглядають правки до законопроекту, відхилені профільним Комітетом.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» підтримали у другому читанні і в цілому 266 парламентаріїв.

Народні депутати перейшли до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» (№1060).

Представила проект Закону заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа. За її словами, завдання законопроекту – усунення неузгоджень у законодавстві щодо ліцензування господарської діяльності. Зокрема, запроваджується механізм призупинення дії ліцензій. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні із техніко-юридичними правками.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

У другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» підтримали 301 народних депутатів.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», (№ 1029), який розглядається у другому читанні, доповідає голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська.

Даний законопроект забезпечує перезавантаження НАЗК, який не працює, сказала доповідач. Під час доопрацювання до другого читання до законопроекту було подано 131 правку із них враховано - 60. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому.

Розглядаються правки, відхилені профільним Комітетом, а також ті, щодо яких він не визначився.

У другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» підтримали 237 народних депутатів.

Оголошено до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» (№1048).

Законопроект у другому читанні доповідає голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Прийняття проекту Закону забезпечить спрощення митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, закладення передумов для майбутнього визнання статусу авторизованих економічних операторів, що надається митними органами України, уповноваженими органами країн ЄС, та участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів, а також підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Народні депутати розглядають правки до проекту Закону, відхилені Комітетом.

Після розгляду 34-ї правки до законопроекту №1048 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив ранкове засідання.

Для участі у вечірньому засіданні Верховної Ради зареєструвались 382 народних депутати.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання Верховної Ради.

Верховна Рада продовжує розгляд правок до проекту Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів».

Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» у другому читанні і в цілому з техніко-юридичними правками підтримали 270 парламентаріїв.

Головуючий надав слово для виступу від двох фракцій члену фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Вадиму Івченку.

До розгляду оголошено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» (№1026). Законопроект розглядається у другому читанні.

Доповідає заступник голови Комітету з питань правової політики Андрій Костін. За його словами, даний законопроект розвантажує Велику Палату Верховного Суду. Врегульовується питання повернення касаційних справ – встановлюється термін 15 днів для усіх видів справ. Комітет рекомендує ухвалити законопроект в цілому.

Верховна Рада 271 голосом ухвалила в цілому із техніко-юридичними правками проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ».

Верховна Рада перейшла до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» (№1071).

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, доповідаючи законопроект зазначив, що законопроект направлений на демонополізацію освоєння космосу і залучення приватних компаній до космічної діяльності. Комітет рекомендує ухвалити законопроект в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» у другому читанні та в цілому підтримали 308 народних депутатів.

У другому читанні розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» (№1224).

Доповідає заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла. Закон унормовує застосування військової техніки в особливий період. Надійшло 8 пропозицій і всі вони повністю або частково враховані. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» у другому читанні і в цілому підтримали 307 парламентаріїв.

Головуючий оголосив до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (№1054-1).

Законопроект представляє заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, вона зазначила, що під час підготовки до другого читання законопроект суттєво допрацьований. Протягом трьох місяців Кабінет Міністрів має розробити новий список стратегічних підприємств, що не підлягають приватизації. Було внесено 25 пропозицій, із яких частково або повністю враховано 13. Комітет пропонує ухвалити законопроект в цілому.

Верховна Рада 250 голосами підтримала проект Закону «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» у другому читанні і в цілому.

Д.Разумков оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування» (№1064). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Представив законопроект народний депутат Олександр Кубраков. За його словами, проект спрямований на забезпечення виконання середньо- та довгострокових зобов’язань за договорами на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Юрій Кузбит поінформував, що Комітет разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради прийняв рішення, що при оформленні законопроекту за реєстр. № 1064 у разі його прийняття належить внести необхідні редакційні та техніко-юридичні уточнення, пов’язані з ухваленим Комітетом рішенням щодо цього законопроекту.

Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування» 305 голосами ухвалено за основу.

У першому читанні розглядається проект Закону «Про Бюро фінансових розслідувань» (№1208) та альтернативні № 1208-1 і 1208-2.

Основний законопроект доповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Законопроектом ліквідовується Податкова міліція і створюється новий єдиний орган - Бюро фінансових розслідувань, який буде займатися розслідуванням злочинів у сфері публічних фінансів. Комітет пропонує підтримати за основу законопроект №1208-2.

Народні депутати Ніна Южаніна і Ольга Василевська-Смаглюк представили альтернативні законопроекти.

Зокрема, Н.Южаніна наголосила на необхідності забезпечення незалежності нового правоохоронного органу і закласти в законопроекті його підзвітність Верховній Раді, а не Міністерству фінансів.

Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що ідея представленого законопроекту не здійснювати тиск на бізнес, а боротися зі злочинністю і з ухиленням, зокрема, від сплати податків.

Народні депутати підтримали в першому читанні за основу проект Закону «Про Бюро фінансових розслідувань» №1208-2. За законопроект проголосували 270 народних депутатів.

Верховна Рада 292 голосами підтримала пропозицію відкликати на доопрацювання проект Закону «Про молодь», зареєстрований у Верховній Раді під №2076. Як аргументував дану пропозицію один із авторів законопроекту народний депутат Іван Крулько, натомість буде підготовлено і внесено законопроект, узгоджений з усіма фракціями та групами.

До розгляду оголошено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (№2039) та (№2039-1). Законопроекти розглядаються за скороченою процедурою.

Головуючий продовжив вечірнє засідання до завершення розгляду даного законопроекту.

Народний депутат Олександр Кубраков, представляючи законопроект, повідомив, що йдеться про перерозподіл коштів спеціального фонду Держбюджету, виділених і не використаних на добудову дороги Одеса-Рені, на будівництво дороги в об’їзд Рівного.

Голова підкомітету Комітету з питань бюджету Леся Забуранна повідомила, що Комітет рекомендує підтримати за основу та в цілому законопроект №2039.

За основу і в цілому з пропозиціями профільного Комітету і техніко-юридичними правками ухвалений проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» №2039. За таке рішення проголосували 275 парламентаріїв.

Від двох фракцій виступив народний депутат Сергій Рахманін.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання.

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.