​Проект Закону про медіа відправлено на повторне перше читання. ВРУ сказала НІ проектам про медіа

19 травня на засіданні Верховної Ради України розглянуто законопроекти про медіа, реєстр. № 2693від 27.12.2019 та реєстр. № 2693−1від 15.01.2020.

За пропозицією Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики ВРУ прийняла рішення відправити проект № 2693 на повторне перше читання, а № 2693−1 заслухано та знято з розгляду.

Запропоновано на базі основного та альтернативного законопроектів підготувати нову редакцію проекту Закону про медіа, з урахуванням зауважень та пропозицій експертів Ради Європи, провідних асоціацій медійної індустрії та громадських організацій медійної сфери тощо.

Це рішення — реакція на широкий суспільний резонанс, викликаний недолугою реформою медійного законодавства, підсумків серії зустрічей, круглих столів, конференцій тощо.

За наслідками публічної експертизи Комітет отримав величезний масив зауважень і пропозицій. Свої висновки і пропозиції надіслали Міністерство освіти і науки України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Національна спілка журналістів України, Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності НАН, Науково-дослідний інститут інформатики і права НАН, Науково-дослідний інститут державного будівництва та самоврядування НАН, Американська торгівельна палата, Асоціація «Індустріальний телевізійний комітет», Інтернет-асоціація України, Асоціація «Телекомунікаційна палата», Всеукраїнська громадська організація «Український союз промисловців і підприємців», Українська асоціація операторів зв’язку «Телакс», ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Зеонбуд», Українська асоціація Медіа-бізнесу", ГО «Інститут масової інформації», Асоціація правовласників і постачальників контенту, Медіа-холдинг «Медіа Група Україна», Медіагрупа StarLightMedia, Міжгалузеве об’єднання «Радіокомітет», ГО «Центр демократії і верховенства права», Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», редакція газети «Чернігівський вісник» та «Вісник Ч», редакції газет «Приазовская новь», «Вісті Калущини», Асоціація журналістів «Новомедіа», Кінокомпанія «Стар медіа» та багато інших.

Чекаємо на врахування наших зауважень та готуємося до опрацювання доопрацьованого проекту.

Перебіг публічних заходів можна переглянути ТУТ.

Джерело i-ua.tv

Фото i-ua.tv