​росія розширює окупаційний вплив на величезні ділянки Чорного і Азовського морів

Українські порти на Азовському морі втрачають гроші через непрямі агресивні дій росії в акваторії Чорного і Азовського морів. Про це під час Третьої міжнародної конференції з морської безпеки повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, повідомляє Радіо Свобода.


Йдеться про дії росії - блокування суден і перешкоджання свободі судноплавства в обох морях. У 2014 році такі дії обмежувалися акваторією Криму, в 2015 році - районом газових родовищ, в 2016-2017 роках - Азовським морем, а в 2019 році мова йде вже про закриття по районах величезних ділянок Чорного моря.

«Крім того, росія продовжує затримувати судна різних країн на переході через Керченську протоку. На жаль, зараз Україна втрачає відповідні ресурси з-за цих обмежень. Порти Бердянськ і Маріуполь через побічні дій (росії) втрачають ресурси, і величезні. 43% прибутку втрачено портами тільки за один рік. Це великі суми в важкий час для держави», - повідомив під час своєї доповіді Ігор Воронченко.

Оцінку Воронченко грошових втрат підтримав в коментарі Радіо Свобода і екс-представник президента України в АР Крим Борис Бабин. За його підрахунками, мова може йти навіть про великі втрати. Детальніше про дії росії Бабин розповідав раніше в інтерв'ю Радіо Свобода.

У цьому році конференцію з морської безпеки також відвідав міністр оборони України Андрій Загороднюк.

«Безпека в Чорному морі повинна розглядатися в контексті безпеки всього регіону. росія блокує цілі сектори Чорного моря, впливає на інтереси комерційного судноплавства, важка ситуація і в Азовському морі», - сказав він.

Воронченко також оприлюднив карту оголошених російських навчань, через які комерційні судна витрачають час і гроші, чекаючи в море. За його словами, часто навчання оголошуються для блокування цілих секторів Чорного моря, але там нічого не відбувається.

«Ми не можемо закривати очі на те, що відбувається в Чорному морі, у нас відбуваються агресивні дії з боку сусідньої країни», - підкреслив міністр оборони. Він також зазначив, що з 2018 року в Україні є стратегія розвитку Військово-морських сил до 2035 року, її почали впроваджувати з 2019 року. Саме на цій конференції представники ВМСУ повинні були представити перші кроки для реалізації стратегії, але на цю частину заходу журналістів не допустили.

Міжнародну конференцію з морської безпеки проводять уже втретє за спільною ініціативою командування ВМСУ і Міжнародного центру стратегій оборони і безпеки. У засіданнях беруть участь українські військові, незалежні експерти, керівники державних агентств, а також представники країн НАТО - Великобританії, Норвегії, США, Туреччини, Швеції та інших.

Фото RadioSvoboda.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.