​Щоденний брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил

Упродовж минулої доби, 2 травня, активні бойові дії тривали переважно на Авдіївському та Маріупольському напрямках, трьох наших захисників було поранено



Противник також продовжував провокації шляхом ведення систематичних обстрілів наших позицій в районах населених пунктів Водяне, Троїцьке, Мар’їнка, Зайцеве, Опитне. У тому числі ворог 22 рази застосовував артилерію та міномети.

У результаті ведення оборонних дій, трьох наших захисників було поранено. Наразі їх життю нічого не загрожує.

Підрозділи Об'єднаних сил дають адекватну відповідь та не допускають просування противника в глибину наших позицій.

Було своєчасно подавлено ворожі вогневі засоби, вдало проведено контр-снайперські заходи. За даними розвідки, втрати противника склали 4 чоловіки пораненими та одного загиблого.

Окрім того, у відповідності до вчорашнього повідомлення, командування об'єднаних сил з'ясувало обставини зникнення одного з військовослужбовців в районі населеного пункту Широкине. Стало відомо:

- військовослужбовець самостійно залишив бойову позицію;

-скориставшись обстрілом сусіднього взводного опорного пункту російсько-терористичними військами, зник з поля зору товаришів та перетнув лінію зіткнення;

- причиною самовільного залишення підрозділу стали борги в декілька десятків тисяч гривень.

За даними розвідки, спецслужби російсько-терористичних військ на даний час проводять «підготовку» та примушують даного військовослужбовця до публічного інтерв’ю, з метою дискредитації Об’єднаних сил та бригади морської піхоти.

Командування Об’єднаних сил наголошує на незворотності покарання.

Об'єднані сили виконують бойові завдання лише у відповідності до законодавства України та норм Міжнародного гуманітарного права.

Підрозділи військово-цивільного співробітництва об’єднаних сил минулої доби надали допомогу мешканцям селища Троїцьке, що на Луганщині, які постраждали від зухвалого артилерійського обстрілу російсько-окупаційних військ. Військові забезпечили безпеку роботи ремонтних бригад. Відновлено повітряні лінії електропостачання більш ніж в двадцяти домогосподарствах.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали в штатному режимі. Всього за добу на територію України через лінію розмежування пропущено понад 15000 осіб та близько 2000 транспортних засобів. Відмовлено в пропуску 19 особам.

Органами Національної поліції вживаються заходи щодо розкриття злочинів та недопущення ускладнення оперативної обстановки.

Крім того, 2 травня, мешканці Слав’янська та військовослужбовці авіаційної групи «Краматорськ» вшанували пам'ять загиблих вертолітників 16 окремої бригади армійської авіації, які віддали свої життя за свободу і незалежність України чотири роки тому.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції об’єднаних сил залишається контрольованою, без ознак до ускладнення.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.