​Учора найбільша кількість обстрілів знову припала на Маріупольський напрямок

За минулу добу противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ. Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню



Брифінг представника прес-центру ООС 14.07.2018 року:

Протягом 13 липня обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська майже по всій лінії зіткнення порушували режим припинення вогню, застосувавши гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а на окремих ділянках озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

За минулу добу противник 24 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 2 рази з важкого озброєння.

На Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках відмічалися поодинокі обстріли позицій Об’єднаних сил поблизу Кримського, Кряківки, Троїцького, Новолуганського та Південного, а по захисниках Новолуганського ворог застосував 82-мм міномет, випустивши у наш бік 8 мін.

У районах населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Кам’янка та Піски, що на Донецькому напрямку, окупанти обстрілювали українських захисників з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Минулої доби найбільша кількість обстрілів знову припала на Маріупольський напрямок. Тут було зафіксовано 12 випадків порушення режиму тиші. Прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине та Пищевик. При цьому, ворог застосував по захисниках Водяного міномети калібром 120 мм.

На жаль, внаслідок ворожого вогню було поранено двох наших захисників, їхньому життю нічого не загрожує.

За уточненими даними розвідки, 4-х окупантів поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази порушили режим припинення вогню на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Кримського, Мар’їнки, Талаківки та Гнутового.

Противник продовжує ведення розвідки наших позицій, активно застосовуючи БПЛА. За добу було зафіксовано 4 таких випадки. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали чотирьох громадян за підозрою у співпраці з незаконними збройними формування так званими «ДНР» та «ЛНР». Затримання підозрюваних відбулися поблизу населених пунктів Валер’янівка, Благодатне та Волноваха.

Затриманих громадян було передано до найближчих відділів Національної поліції за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого статтею 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 21 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 16 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

На КПВВ «Станиця Луганська», прикордонний наряд спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил під час огляду речей громадянина України виявили нарізний револьвер зразка 1926 року, запчастини до карабіну, холодну зброю та атрибути військової символіки.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил 13 липня було вилучено контрабандний товар на загальну суму понад 121 тисячу гривень.

Крім того, в рамках програми допомоги Донбасу, військовослужбовці Об'єднаних сил доставили художню літературу та дитячі іграшки до дитячого навчального закладу в Авдіївку. Також гуманітарну допомогу від волонтерів українські військові доставили місцевому населенню у селище Водяне.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.