​За минулу добу два військовослужбовця Об'єднаних сил були поранені

Упродовж минулої доби, 23 липня, противник 21 раз відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 3 рази із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями



Брифінг представника прес-центру ООС 24.07.2018 року:

Упродовж минулої доби, 23 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Противник 21 раз відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 3 рази із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

Російські окупаційні війська дещо активізували свої дії на Луганському напрямку. Прицільний вогонь вівся по захисниках Кримського. Зокрема, ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю. О 19.50 окупанти відкрили вогонь з 82-го мм міномету. Засобами розвідки вогневі позиції ворога були вчасно виявлені та подавлені. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

На Горлівському напрямку російські окупаційні війська відкривали вогонь у ночі по позиціях Об'єднаних сил, в районі населеного пункту Майорськ. Обстріл був нетривалим та не завдав шкоди підрозділам, що обороняються. Ймовірніше за все, ворог мав на меті викликати вогонь у відповідь. Провокація противника залишилася поза увагою. Проте даний випадок задокументовано та передано до міжнародних організацій.

Окупанти не знижують активності на Донецькому напрямку. Там зафіксовано 5 обстрілів з боку противника. Обстріли наших позицій в районах населеного пункту Авдіївка здійснювалися з застосуванням станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Характер обстрілу свідчить, що противник вів зосереджений та прицільний вогонь з метою нанесення втрат нашим підрозділам. Для примушення противника до припинення вогню залучалися чергові вогневі засоби.

З настанням темряви ворог посилив вогневий вплив по наших позиціях на околицях населеного пункту Мар'їнка. Вогонь вівся з застосуванням гранатометів та стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил для захисту життя та здоров'я своїх військовослужбовців вживали адекватних заходів. У ході вогневого зіткнення одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено. Його було вчасно евакуйовано. На даний час він перебуває в шпиталі, його життю нічого не загрожує.

На Маріупольському напрямку ворог здійснив 12 обстрілів позицій Об'єднаних сил. Як особливість відмічається, що по захисниках Талаківки російські окупанти відкривали вогонь із озброєння БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а близько 17 години відкрили вогонь з міномету 120-го калібру. Нехтуючи будь-якими домовленостями, ворог також застосував важке озброєння по захисниках Лебединського, де вів вогонь з міномету 82-го калібру. Окрім цього, позиції українських військових в районі населених пунктів Гнутове, Павлопіль, Водяне та Широкине ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У ході вогневого зіткнення один військовослужбовець на позиції поблизу населеного пункту Талаківка був поранений.

Противник продовжує спроби ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 2 випадки прольоту ворожого БПЛА. Вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та здійснювали її перетин. З метою заборони роботи БПЛА противника Об'єднані сили застосовували засоби радіоелектронної боротьби.

За даними розвідки, внаслідок порушення режиму припинення вогню 4 окупанти отримали важкі поранення. Об'єднані сили й надалі вживатимуть необхідних заходів для збереження життя та здоров'я наших військовослужбовців.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Авдіївки, Мар’їнки та Павлополя. Захисники Водяного зазнали прицільного вогню із ПТКР та забороненого 120-мм міномету. Втрат серед захисників України сьогодні немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами. Не зважаючи на встановлення режиму припинення вогню, за минулу добу зафіксовано 21 обстріл, більшість з яких є прицільними. Найбільша кількість обстрілів зафіксовано в період з 17.00 до 23.00. Найактивніші дії ворога зафіксовані на Донецькому та Маріупольському напрямках. Упродовж минулої доби заборонена Мінськими домовленостями зброя застосовувалась три рази, відмічається збільшення застосування станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Як особливість, зафіксовано використання окупантами протитанкових керованих ракет. За минулу добу два військовослужбовця Об'єднаних сил були поранені.

Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи підготовки підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Об'єднані сили продовжують реалізовувати рішення Командувача Об'єднаних сил щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб, причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так на КПВВ «Мар’їнка» працівники поліції Донеччини та прикордонний наряд зі складу Об'єднаних сил затримали 34-річну мешканку Горлівки, яка підозрюється у співпраці з незаконними збройними формування.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об'єднаних сил за минулу добу із незаконного обігу вилучено: 48,43 гр. марихуани, 1 рослину коноплі у висушеному стані, 2 мл. опію ацетилованого, 2 снаряди калібру 82-мм та 2 снаряди калібру 120 мм часів Другої світової війни.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 22 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 30 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, військовослужбовці Об’єднаних сил, від благодійних організацій, доставили одяг, дитячі іграшки, продукти харчування у селище Попасна. Також військовослужбовці доставили гуманітарну допомогу і на позиції у селище Миронівське.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Сегодня ночью наша страна подверглась очередному нападению с воздуха со стороны рашистской федерации 20-ю ударными беспилотниками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.