​За минулу добу противник 39 разів відкривав вогонь по наших позиціях

Упродовж поточної доби противник продовжив вогневі провокації проти українських захисників. За даними розвідки, вчора знищено трьох окупантів, ще шестеро поранено



Брифінг представника прес-центру ООС 25.08.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил мала ознаки до загострення в районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку та Південне на Горлівському напрямку. Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Противник нарощує інтенсивність застосування важкого озброєння, особливо артилерійських систем.

Всього за минулу добу, 24 серпня, противник 39 разів відкривав вогонь по наших позиціях. Відмічено застосування противником артилерії калібру 122 міліметри, мінометів та озброєння бойових машин піхоти.

На Луганському напрямку російські окупаційні війська протягом доби 13 разів обстрілювали позиції Об'єднаних сил, зосередивши свою активність в районі населеного пункту Кримське. Тут ворог застосував заборонені Мінськими угодами 122-міліметрову артилерію та міномети різних калібрів, а також озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Для подавлення вогню противника та припинення провокацій підрозділи Об'єднаних сил використовували наявні вогневі засоби усіх калібрів, даючи ворогу адекватну відповідь. За минулу добу на цьому напрямку зазнав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України.

На Попаснянському напрямку 24 серпня вогневої активності ворога не спостерігалося.

На Світлодарському напрямку ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Світлодарська з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Українські захисники знаходилися у повній бойовій готовності й очікували подібних провокацій від окупантів. На цьому напрямку втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено.

На Горлівському напрямку вчора окупанти зосередили вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил поблизу Південного. Тут ворог упродовж дня здійснив 4 обстріли з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об'єднаних сил наявними засобами подавили вогневу активність ворога і надвечір обстріли припинилися. Внаслідок бойових дій на цьому напрямку ми втратили одного військовослужбовця, ще один зазнав поранення. Ситуація поблизу Горлівки перебуває під повним контролем Об’єднаних сил.

Докладніше про ситуацію навколо населених пунктів Південне та Шуми доповість командир бригади Михайло Драпатий.

На Донецькому напрямку активність ворога відмічена поблизу населених пунктів Авдіївка, Піски, Невельське, Красногорівка та Гранітне.

Наших захисників на Авдіївській промзоні окупанти обстріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під час обстрілу зазнав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

У районах Красногорівки й Гранітного ворог, окрім звичайних озброєнь, застосував міномети 82 калібру. Втрат біля цих населених пунктів вдалось уникнути. На вогневі провокації російських окупаційних військ на Донецькому напрямку Об’єднані сили давали адекватну відповідь, успішно подавляючи вогневі засоби противника.

Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом минулої доби тут було зафіксовано 14 випадків ведення прицільного вогню окупантами.

Поблизу Водяного ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил з міномета 120 калібру, по оборонцях Чермалика, Павлополя й Лебединського окупанти відкривали вогонь з міномета 82 калібру. Окрім забороненого озброєння, ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу також зазнали позиції Об'єднаних сил біля Гнутового та Широкиного. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено. У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником.

Минулої доби російські окупаційні війська, окрім вогневого впливу на наші підрозділи, здійснили неприцільний обстріл населеного пункту Врубівка, що на Луганщині, з артилерійських систем 152 калібру. Внаслідок злочинних дій окупантів загинув 35-річний місцевий мешканець, пошкоджено будівлі та інфраструктуру.

Упродовж поточної доби противник продовжив вогневі провокації проти українських захисників. Російські окупаційні війська з мінометів та гранатометів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Південного. Обстріли противника з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були зафіксовані поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки. Усього з початку доби відбулось чотири обстріли. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

За даними розвідки, вчора знищено трьох окупантів, ще шестеро поранено.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відмічається збільшення вогневої активності противника та його намагання до загострення ситуації на окремих напрямках. Зберігається напруження на Луганському та Маріупольському напрямках. Активізувався ворог і на Донецькому напрямку.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів, в тому числі й вогневого впливу на окупантів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій та збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 10034 транспортних засоби та 11213 осіб, троє з яких затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду, крім тимчасово закритого КПВВ «Майорське», продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 14 тисяч осіб та близько 2 тисяч транспортних засобів. 27 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. На КПВВ «Гнутове» на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено партію одягу, взуття та товарів народного споживання. Товар вилучено представниками Державної фіскальної служби України, сума оцінки склала 239 478 грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження монтажу нової ділянки водогону у населеному пункті Золоте-5, а також безпечний проїзд та роботу на Донецькій фільтрувальній станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.