​За минулу добу зафіксовано 22 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил

Минулої доби ситуація в районі проведення операції ОС зберігала напруження на Маріупольському та на Луганському напрямках поблизу населеного пункту Кримське



Брифінг представника прес-центру ООС 21.09.2018 року:

Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил та зберігала напруження на Луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське та на Маріупольському напрямку.

Всього зафіксовано 22 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил, в тому числі й із застосуванням мінометів 82-го та 120-го калібру.

На Луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське окупанти продовжують вести прицільні обстріли наших позицій в районі Бахмутської траси. Протягом минулої доби ворог застосував тут гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також окупанти надвечір обстріляли наші позиції з мінометів 120-го калібру.

Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, стійко утримують займані рубежі та позиції. У всіх випадках відкриття окупантами вогню нашими підрозділами вживаються адекватні дії у відповідь.

На Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках минулої доби ворожих обстрілів не зафіксовано.

На Донецькому напрямку окупанти минулої доби з гранатометів та стрілецької зброї тричі відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районі Мар'їнки. Поблизу Новотроїцького ворог застосував проти наших захисників великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил на Донецькому напрямку не допущено.

Не спадає напруження на Маріупольському напрямку, де протягом минулої доби противник 12 разів відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил.

Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Чермалик, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. В районі Лебединського та Широкиного окупанти також застосували міномети 82-го калібру. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил, втрат серед наших військовослужбовців не допущено.

Загалом обстановка в районі проведення Операції залишається під контролем Об’єднаних сил. Водночас, порушуючи Мінські домовленості, ворог продовжує здійснювати обстріли наших позицій, в тому числі й із застосуванням важкого озброєння.

Об'єднані сили виконують бойові завдання в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, у всіх випадках застосування вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, внаслідок порушення режиму припинення вогню двох окупантів було знищено, ще чотирьох – поранено.

Від початку доби ворог із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Кримського на Луганському та Водяного на Маріупольському напрямках. Втрат серед наших захисників немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 4 особи, які причетні до незаконних збройних формувань. Також виявлено 10 фактів незаконного поводження зі зброєю та 13 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 21 тисячі осіб та майже 2,5 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 34 особам.

Протягом минулої доби у відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил Сергія Наєва, військовослужбовцями зі складу Об'єднаних сил продовжується здійснення координації та супроводження виконання ремонтно-відновлювальних робіт у Луганській та Донецькій областях. В районі Станиці Луганської тривають ремонтні роботи на розподільчій мережі водогону «Станиця Луганська». У Красному Лимані супроводжується проведення аварійно-відновлювальних робіт на «Краснолиманському водозаборі». Поблизу населеного пункту Артема продовжуються аварійно-відновлювальні роботи на лініях електропередач Петрівського водозабору. У населеному пункті Авдіївка супроводжуються ремонтно-відновлювальні роботи дахів будинків мешканців, аварійно-відновлювальні роботи Південно-Донбаського водоводу.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.