​19 квітня противник 10 разів обстріляв позиції українських захисників

Минулої доби втрат серед військових Об'єднаних сил не було. За даними розвідки, в районі проведення операції трьох окупантів знищено та ще одного загарбника поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 20.04.2019 року:

Порівняно з попередньою добою, 19 квітня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил не змінилася.

Упродовж доби противник 10 разів порушив режим припинення вогню, при цьому чотири рази відкривав вогонь з озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування російської федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник вісім разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

двічі – в районі населених пунктів ПАВЛОПІЛЬ і ВОДЯНЕ, з населених пунктів УКРАЇНСЬКЕ та АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм;

біля населеного пункту ПИЩЕВИК, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з території села САХАНКА – з станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з населеного пункту БЕТМАНОВЕ – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

тричі – поблизу населених пунктів АВДІЇВКА, ОПТИНЕ та НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з населених пунктів МІНЕРАЛЬНЕ, ВЕСЕЛЕ і ВАСИЛІВКА – з великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог двічі обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, з них:

у районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82мм;

поблизу населеного пункту МАЙОРСЬК, з передмістя ГОРЛІВКА – району ШАХТА 6-7 – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби трьох окупантів знищено та ще одного загарбника поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник тричі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об'єднаних сил усі спроби противника було припинено.

Від початку поточної доби противник чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»:

у районі села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів;

у районі населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з мінометів калібру 82 мм та озброєння бойових машин піхоти;

поблизу населеного пункту АВДІЇВКА, з населеного пункту ЯКОВЛІВКА – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ПІСКИ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з великокаліберних кулеметів.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші захисники дали адекватну відповідь. Втрати окупантів уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об'єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах та на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 429 адміністративних правопорушень. Затримано та доставлено до слідчих органів сім осіб, які підозрюються в участі у складі збройних формувань російської федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 19 квітня в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 19 злочинів, один з яких пов'язаний з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

Обстановка на лінії зіткнення залишалася під контролем Об'єднаних сил. 19 квітня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 21 тисячу осіб та понад 2,5 тисяч транспортних засобів, водночас понад 23 тисяч осіб і близько 2,8 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 28 особам.

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму близько 600 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім'ям в населених пунктах СИЗЕ, КАМ’ЯНКА і МИРОНІВСЬКИЙ, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи та працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.