​Минулої доби російсько-окупаційні війська 8 разів обстріляли наших оборонців

Унаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ вчора один український воїн отримав поранення. Його було евакуйовано до медичного закладу



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Захисники України гідно придушували збройну активність збройних формувань рф, застосовуючи чергові вогневі засоби. Підкреслимо, що підрозділи Об’єднаних сил ведуть адекватні оборонні дії та прицільний вогонь у відповідь в разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

2. Вчора ворог 4 рази застосовував по позиціям Українських воїнів міномети різних калібрів.

З 01.50 ночі, протягом 25 хвилин наші оборонці Павлополя зафіксували розриви 20 ворожих мін калібру 82 мм. Окупанти вели щільний вогонь з напрямку від села Набережне.

Зранку, з 06.35 протягом години, з напрямку від н.п. Калинове російсько-окупаційні війська випустили 17 мін 120-го калібру по захисникам Новоолександрівки.

Після 12.15 розриви декількох мін калібру 82 мм з напрямку від окупованого Золотого-5 зафіксували наші захисники Оріхового.

З 16.50 від села Верхньошироківське противник протягом 20 хвилин випустив 8 мін також 82-го калібру по оборонцям села Гнутове.

Крім того, учора двічі російсько-окупаційні війська порушували режим тиші вдень в районі Зайцевого, застосовуючи стрілецьке озброєння та станкові протитанкові гранатомети.

Також з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти цілили по позиціях оборонців Мар’їнки та зі стрілецької зброї — поблизу Старогнатівки.

3. Як зазначалося, наші мужні оборонці — підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії проти злочинних дій російсько-окупаційних військ. При цьому захисники України ніколи не застосовують зброю першими. На ворожі обстріли наші воїни ефективно застосовували гранатомети та стрілецьке озброєння, з метою припинення збройної активності окупантів.

Унаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ вчора один наш воїн отримав поранення. Його було евакуйовано до медичного закладу. Стан здоров’я героя, за наявною інформацією — задовільний.

Ворожа збройна активність не залишилася безкарною. За попередніми даними розвідки Об’єднаних сил, вчора наші захисники адекватним вогнем у відповідь із незаборонених зразків озброєння поранили щонайменше п’ятьох окупантів.

4. Від початку поточної доби, 9 квітня, російсько-окупаційні війська станом на 12.00, вже вісім разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Одночасно з 05.30, застосовуючи станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети збройні формування РФ розпочали бойові дії в районі Красногорівки та поблизу Новомихайлівки. Ворог відкрив вогонь відповідно з напрямку від окупованих н.п. Старомихайлівка та Луганське.

З 06.55 з напрямку від Золотого-5 окупанти випустили 2 міни 82-го калібру та вели обстріл з АГС по захисникам Оріхового.

З близько 07.50 ворог відкрив вогонь по наших воїнах в районі Новгородського з ПТРК.

Також зранку, під ворожими мінометними обстрілами перебували наші захисники Оріхового та Хутора Вільний, де окупанти випустили декілька мін калібру 82 мм. Також зафіксовано застосування противником АГС.

Після 10.00 зі стрілецької зброї окупанти порушили режим тиші в районі Богданівки.

З близько 10.15 з напрямку від села Соснівське російсько-окупаційні війська випустили 5 мін 82-го калібру, та вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів й великокаліберних кулеметів по оборонцям Павлополя.

Захисники України, застосовуючи легке піхотне озброєння, гідно реагували на ворожу активність та примушували окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

За наявною інформацією, внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів втрат серед наших захисників України немає. Втрати противника уточнюються.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації продовжують приховувати факти поширення захворювання на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Представники т.зв. «силових структур» вилучають історії хвороб померлих та попереджують медичний персонал про притягнення до «кримінальної» відповідальності за розголошення інформації, у т.ч., що більшість інфікованих протягом березня поточного року відвідували рф через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

При цьому, росія продовжує процес паспортизації населення окупованих територій Донбасу. З початку квітня ц.р. до Ростовської області рф та у зворотному напрямку спеціальними автобусними рейсами перевезено понад 2 тис. осіб.

За даними розвідки, зазначені дії призводить до погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

6. Наші герої-захисники — підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.