​У Туреччині - масштабні чищення державних чиновників і наступ на медіа

Турецька влада звільнила з роботи і наклала заборону на виїзд із країни для 3900 державних службовців. Уряд повідомив про це у своєму офіційному виданні Resmi Gazete. Ця заборона являє собою черговий етап масштабних чищень у державних інституціях після торішньої невдалої спроби державного перевороту. Серед звільнених, що їхні імена містяться у переліку, – тюремні наглядачі, клерки, науковці, а також працівники міністерства у справах релігії, що, згідно з урядом, підозрюються у зв‘язках із «терористичними організаціями», повідомляє Euronews.


Іншим декретом уряд заборонив популярне телешоу «Побачення наосліп», бо воно, начебто, підриває «святість сімейних уз».

Також у суботу вранці у Туреччині було заблоковано доступ до усіх мовних версій Вікіпедії, онлайн-енциклопедії, що її наповнюють самі користувачі інтернету.

Мешканці Стамбулу вважають, що на тисячі користувачів інтернету накладається заборона Партії справедливості і розвитку. Якщо це зв‘язано із тероризмом, то можна було б просто змінити контекст, але вони воліють зовсім заблокувати інтернет-сторінку. Раніше це робили з YouTube та Twitter, а тепер із Вікіпедією. Але вони побачать, що це – неправильний підхід, і, я думаю, вони це змінять.

Турецький уряд уживає цих заходів лише через два тижні по тому, як в країні відбувся референдум, що перетворює Туреччину з парламентської республіки на державу з майже необмеженою президентською владою.

Фото з відеоролика Euronews



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.