​У понеділок, перед самітом Трамп-путін, два російські літаки порушили повітряний простір Естонії

Міністерство закордонних справ Естонії вручило дипломатичну ноту послу росії у зв’язку з порушенням у понеділок естонського повітряного простору російськими літаками. За інформацією місцевих ЗМІ, на борту однієї з машин міг летіти на зустріч з Дональдом Трампом у Гельсінкі владімір путін, повідомляє Польське радіо.


Два російські літаки порушили повітряний простір Естонії у понеділок пополудні. За словами генерального штабу збройних сил Естонії, літаки А319 та Іл-96 перебували у ньому майже хвилину. Хоча, як зазначили естонські мас-медіа, обидва літаки мали ввімкнені приймально-передавальні пристрої (транспондери), естонській стороні не були представлені плани польотів, а російські пілоти не підтримували радіозв’язок з авіаційними органами цієї країни.

Видання Postimees, з посиланням на слова представника генерального штабу збройних сил Естонії, повідомило, що такими літаками подорожують тільки високопоставлені російські чиновники. Газета також звернула увагу, що владімір путін на саміт до Трампа прибув на борту літака Іл-96 з реєстраційним номером RA-96022.

За повідомленням видання, дані з радіолокатора показали, що саме ця машина порушила у понеділок повітряний простір Естонії. Однак цю інформацію не підтвердили естонські авіаційні служби, представник яких заявив агентству BNS, що «за їхньою інформацією, політ президента росії владіміра путіна до Гельсінкі проходив безпосередньо з повітряного простору росії до повітряного простору Фінляндії».

У зв’язку з тим, що російські літаки без дозволу влетіли у повітряний простір Естонії, МЗС цієї країни викликало посла росії в Таллінні та вручило йому ноту у цій справі.

Естонські військові нагадали, що цьогоріч російські літаки вже шість разів порушували повітряний простір Естонії.

Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.