​США погрожують Туреччині санкціями за закупівлю російських С-400

Якщо Анкара придбає російські ЗРК С-400, то США можуть ввести проти Туреччини санкції. Про це заявив помічник прес-секретаря Держдепу США Роберт Палладіно. За його словами, ставлення США до турецько-російського контракту по системах С-400 не змінилося.


«Ініціатива Туреччини із закупівлі даних систем у росії викликає серйозну стурбованість Вашингтона», - сказав Палладіно, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

Помічник прес-секретаря нагадав, що США тісно контактують з Туреччиною з питання систем ПРО і запропонували турецькій стороні придбати ЗРК Patriot та інші системи.

«Поставки російських С-400 до Туреччини приведуть до перегляду участі Анкари в програмі створення літака п'ятого покоління F-35. Крім того, буде поставлена під питання можливість поставок [Туреччині] зброї в майбутньому», - сказав Палладіно.

Представник Держдепу також зазначив, що країни, на озброєнні яких перебувають системи С-400, підпадають під дію закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій».

У грудні 2017 року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив про підписання контракту з росією на поставку ЗРК С-400.

Пізніше глава корпорації «Ростех» Сергій Чемезов уточнив, що мова йде про постачання чотирьох дивізіонів С-400 на загальну суму близько 25 мільярдів доларів.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.