По дорозі від парламенту до Банкової донецькі пацани вкрали з бюджету 2013 пару-трійку мільярдів

arsen yatsen

 
Закон про державний бюджет на 2013 рік, підписаний президентом, та законопроект про держбюджет-2013, ухвалений парламентом 6 грудня, - це два різні документи. По дорозі від Верховної Ради до Адміністрації президента в ньому суттєво було збільшено витрати на владу та суттєво зменшено - на громадян. 


Про це свідчить аналіз проекту бюджету, розміщеного на сайті Верховної Ради 4 грудня, та тексту закону, опублікованого 19 грудня в «Урядовому кур’єрі», заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк наголосив, що бюджет провладна більшість ухвалювала поспіхом – документ у кілька сотень сторінок депутатам роздали за день до його розгляду, весь процес так званого «обговорення» основного фінансового документа країни зайняв не більше 20 хвилин, і жодні правки в парламенті в нього не вносилися.

Як свідчить стенограма засідання, озвучені доповідачем від бюджетного комітету цифри уже відрізнялися від тих, які депутати могли побачити в «талмуді» за назвою «Проект Державного бюджету». Проте навіть ці цифри відрізняються від остаточних.

Так, видатки державного бюджету у проекті становлять 410,7 мільярда гривень, озвучені главою профільного комітету – 411,9 мільярда гривень, а після підпису президента ця цифра зросла до 412,1 мільярда гривень. По дорозі до Банкової зросли й доходи – з 361,5 мільярда гривень - до 362,8 млрд грн., а граничний обсяг дефіциту державного бюджету з 50,4 млрд грн. - до 50,5 млрд. грн., тобто на 100 мільйонів гривень.

Левова частка збільшення витрат припадає на міліцію – Міністерство внутрішніх справ отримало на 1 млрд. грн. більше, ніж передбачалося в проекті. «І це - не подарунок до Дня міліції. Це – ознака того, що влада боїться. Вона боїться власного народу і намагається відгородитися від нього міліцейськими щитами», - зазначив Арсеній Яценюк.

Радикально відрізняються в остаточному варіанті бюджету цифри видатків на органи влади. Зокрема, утримання Верховної Ради збільшено на 60 млн грн.

«Кабмін отримав на 60 млн грн. більше - а це понад 20%. Попри те, що уряд обіцяв скоротити витрати на себе до 274,5 млн грн. Натомість таємно збільшив до 334,5 мільйона», - зауважив Арсеній Яценюк.

За його словами, збільшені й витрати на Міністерство юстиції – на 342,8 млн грн., Державну податкову службу – на 56,7 млн грн. ДУСя отримала на 15 млн грн. більше, РНБО – на 19,4 млн грн. На Державну судову адміністрацію України, Вищий адміністративний суд України та Конституційний Суд України додали 31,5 млн грн.

Натомість влада суттєво скоротила видатки на соціальні статті. «Міністерство соціальної політики недоотримає 20 млн грн., заклади з реабілітації хворих на ДЦП – понад 7 млн», - наголосив Арсеній Яценюк.

Ще 160 мільйонів гривень недорахуються місцеві бюджети - субвенція на ремонт систем водопостачання та водовідведення скоротилася на 160 млн грн. «Це означає одне – житлово-комунальні послуги дорожчатимуть, попри всі запевнення влади», - зауважив Арсеній Яценюк.

«Влада поводить себе так, ніби в цій країні доживає останні дні. Вони нагадують мародерів на кораблі, який тоне. Трюми з шаленою швидкістю заповнюються водою. А президент та його команда, замість того, щоб закатати рукава, стати до помп та відкачувати воду, бігають по чужих каютах і набивають валізи», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що його позиція залишається незмінною: «Цей бюджет є неефективним, несправедливим та непрофесійним. Опозиція домагатиметься, щоб витрати на владу в ньому були скорочені до рівня 2009 року, а кошти, які звільняться внаслідок цього, треба направити на соціальні програми», - повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

  +0 #1 Старий КИЇВ 20 дек. 2012 г., 22:16:53
це вам не дріб'язок по кишеням тирити :lol:
  +0 #2 mix_ko 22 дек. 2012 г., 08:50:22
Гопота не була б гопотою, якби постійно щось не крала! Ну а зараз вже "па-крупнаму работают"?! :-x

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.