​У Туреччині порушили справу проти французького політолога

Прокуратура Анкари порушила кримінальну справу проти французького політолога Філіппа Моро-Дефаржа, який допустив скандальні висловлювання на адресу президента Реджепа Тайіпа Ердогана, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Кримінальну справу порушено за статтею 310 КК Туреччини «Заклик до замаху на президента» на підставі скарги, поданої в прокуратуру адвокатом глави держави Гусейном Айдином.

Як вже повідомлялося, в ефірі програми «Світ за 7 днів» на телеканалі BFM Business професор Французького інституту міжнародних відносин (IFRI) Моро-Дефарж сказав, що, з огляду на підсумки конституційного референдуму в Туреччині, залишаються два шляхи: або громадянська війна, або його (Ердогана - ред.) усунення.

Адвокат президента Туреччини Гусейн Айдин подав чотиристорінкову скаргу в Республіканську прокуратуру Анкари.

Згідно зі статтею 310 КК Туреччини, слова політолога Моро-Дефаржа можна розцінювати як заклик до замаху на президента, зазначається у скарзі.

У скарзі також підкреслюється, що слова французького політолога виходять за рамки свободи слова і можуть бути сприйняті як заклик до вчинення злочину.

«Необхідно з'ясувати, кому саме було адресовано заклик до фізичного усунення президента, а також вивчити зв'язки Філіпа Моро-Дефаржа з терористичними організаціями, в тому числі PKK і рухом Фетуллаха Ґюлена (FETÖ). Важливо порушити кримінальну справу за цим фактом», - йдеться в скарзі.

Законодавство Туреччини допускає порушення кримінальної справи стосовно іноземних громадян по зазначеній категорії злочинів.

Раніше французький політолог приніс офіційні вибачення за висловлювання на адресу президента Туреччини. «Від щирого серця прошу вибачення», - сказав Філіп Моро-Дефарж.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.