​Позов України проти росії: арбітраж ООН з морського права виніс процедурне рішення

Україна до 19 лютого 2018 року має підготувати документи щодо арбітражного провадження проти росії, ініційованого через порушення нею Конвенції ООН з морського права 1982 року. Про йдеться у повідомленні на сайті Постійної палати третейського суду в Гаазі, пише ЄвроПравда.


Повідомляється, що 12 травня відбулося перше процедурне засідання Трибуналу за конвенцією з морського права ООН, в рамках якого створений арбітраж для розгляду спору України проти російської федерації.

Україна ініціювала арбітражне провадження проти РФ у вересні 2016 року «з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму акваторіях в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці».

Під час засідання трибунал провів консультації зі сторонами щодо процедурних рамок арбітражу, у тому числі календаря для усних і письмових заяв. Делегацію України очолювала заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль. Делегацію рф - директор правового департаменту міністерства закордонних справ рф Роман Колодкін.

18 травня трибунал прийняв правила процедури арбітражу на тлі обговорення на першому засіданні з процесуальних питань. Арбітраж складається з п'яти членів трибуналу під головуванням судді з Південної Кореї. До нього входять також судді з Алжиру, Мексики, рф та Великої Британії.

Згідно із затвердженим регламентом розгляду справи, до 19 лютого 2018 року українська сторона має надати меморандум, який містить виклад обставин, на які спирається Україна, заяву з питання права і пояснення.

російська федерація у свою чергу до 19 листопада 2018 року повинна буде представити свій контрмеморандум, що містить будь-які заперечення з питань юрисдикції та/або прийнятності, відповідь на український меморандум, будь-які зустрічні вимоги і необхідні пояснення.

Після цього Україна до 19 квітня 2019 року зможе дати відповідь на російський контрмеморандум, а рф отримає можливість до 19 вересня 2019 року представити свої повторні заперечення.

Фото Vesti.Az



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.