​Манафорт, після укладання угоди зі слідством, брехав прокурорам Мюллера

Спеціальна прокуратура США, яка розслідує звинувачення про втручання росії в американські вибори, заявила, що Пол Манафорт, колишній керівник виборчого штабу Дональда Трампа, неодноразово брехав слідчим ФБР після того, як обіцяв співпрацювати зі слідством, визнавши провину в обмін на пом’якшене покарання, повідомляє «Голос Америки».


69-річний Манафорт, який багато років працював в Україні радником президента віктора януковича та партії регіонів, визнав себе винним у низці обвинувачень, які включають незареєстроване лобіювання у США, відмивання грошей та спроби впливу на свідка.

Перед тим у серпні суд у Вірджинії визнав Пола Манафорта винним по вісьмох пунктах обвинувачення, що стосувалися шахрайства з банками, ухиляння від податків і приховування грошей за кордоном.

Він перебуває за ґратами у Вірджинії з червня, очікуючи оголошення покарання, яке, на думку фахівців, може становити близько 10 років в'язниці.

Дотеперішні обвинувачення Манафорта безпосередньо не стосувалися російського втручання у президентські вибори 2016 року, але його називали потенційно ключовим свідком у розслідуванні Роберта Мюллера.

Американський адвокат Патрік Коттер, якого цитує агенція Reuters, вважає, що це означає, що Манафорт напевне не буде важливим свідком, якого потребує спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

Слідство Мюллера стверджує у судовому поданні , що «Манафорт вчинив федеральні злочини, брешучи з різних питань Федеральному бюро розслідувань та Спеціальній прокуратурі».

Адвокати Манафорта кажуть, що він не порушував обіцянок про співпрацю і надав слідству важливу інформацію.

Руді Джуліані, який представляє інтереси президента Трампа у так званому «російському розслідуванні», сказав, що спеціальна прокуратура перейшла межу між пошуками правди і надмірним тиском на Манафорта.

Дональд Трамп висловлювався на підтримку Манафорта, назвавши його «дуже гарною людиною» і не відкидав можливості президентського помилування.

Американські ЗМІ припускають, що Пол Манафорт, ймовірно, сподівається на помилування.

Пол Манафорт. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.