​Прокуратура США заявила, що Манафорт брехав і це можна довести

У п'ятницю у США було оприлюднено подання спеціального прокурора Мюллера, який розслідує втручання росії у вибори у США, стосовно брехні екс-очільника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта слідчим, повідомляє «Голос Америки».


«Спілкуючись зі слідчими спеціальної прокуратури та ФБР, Манафорт багаторазово брехав, що піддається перевірці у випадках, які не можна приписати забудькуватості. Якщо підсудний стверджує, що уряд вчинив недобросовісно, уряд готовий довести неправдивість його свідчень у ході слухань», - йдеться у документі, представленому обвинуваченням суду.

Наприкінці листопада спеціальна прокуратура США (її очолює Роберт Мюллер), яка розслідує втручання росії в американські вибори, заявила, що Пол Манафорт, колишній керівник виборчого штабу Дональда Трампа, неодноразово брехав слідчим ФБР після того, як обіцяв співпрацювати зі слідством, визнавши провину в обмін на пом’якшене покарання.

Подання спеціального прокурора до суду, зроблене у п'ятницю, виокремлює конкретні випадки неправдивих свідчень з боку Манафорта. Манафорт збрехав про контакти із Костянтином Килимником, який є давнім партнером американця і має українсько-російське громадянство. Американські ЗМІ пов'язували Килимника із російською розвідкою. Екс-очільник штабу Трампа також збрехав про: платіж у 125 000 доларів, зроблений у 2017-му році, контакти з Адміністрацією Трампа у 2018-му році, які мали місце вже після укладення Манафортом угоди про співпрацю зі слідством. Він також надав неправдиві свідчення в іншій справі. Подробиці усіх випадків надання неправдивих свідчень у поданні приховані.

Після оприлюднення даної інформації критик Трампа сенатор-демократ Тед Лью висловив стурбованість з приводу змісту спілкування Манафорта з Білим домом у 2018-му році, яке відбувалося на фоні угоди Манафорта зі слідством.

«Це дуже непокоїть, що Пол Манафорт досі контактував з Адміністрацією Трампа навіть цього року. Ми хочемо знати, про що він говорив з Адміністрацією», - заявив сенатор у коментарі The Hill.

Коментуючи подання спеціального прокурора Мюллера у справі Манафорта та інші подання щодо екс-адвоката Трампа Майкла Коена, сам президент США у низці повідомлень у Twitter заявив, що вважає себе цілком виправданим.

«Президента цілком виправдано. Дякую!», - заявив Трамп в одному із повідомлень.

«Два роки минуло з початку розслідування (втручання росії у вибори у США - прим. ГА), на нього витрачено понад 30 000 000 доларів). Результат - жодної змови!» - також писав Трамп.

Президент має на увазі той факт, що метою власне початку роботи слідства спеціального прокурора було встановлення фактів з приводу доведеного втручання росії у вибори США в інтересах Трампа. Слідство перевіряє, чи мала місце координація російського втручання з виборчим штабом Трампа. Критики спеціального прокурора Роберта Мюллера вказують, що він досі не навів доказів змови між штабом Трампа та росією, з цією думкою не погоджуються противники президента.

Між тим правничий блог Lawfare вказує, що президенту США рано заявляти, що буцімто спеціальний прокурор очистив його від підозр у питанні можливої координації з росією підчас виборів 2016-го року.

«Мюллер досі неготовий показати свої карти по ключових питаннях (розслідування у справі російського втручання - прим. ГА). Але президенту, мабуть, поки варто не поспішати із заявами, що його виправдано. Ці заяви можуть не пройти випробування часом», - заявили у популярному блозі.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.