​Манафорта звинувачують у передачі російському агенту даних передвиборчих опитувань у 2016-му році

Помилка команди захисту Манафорта, яка не спромоглася правильно видалити частини свого подання до суду, дозволила американським ЗМІ дізнатись про раніше невідомі підозри спеціального прокурора США Мюллера щодо колишнього голови виборчого штабу Дональда Трампа, повідомляє «Голос Америки».


У сьогоднішньому поданні до суду, частина якого за узгодженням мала бути прихована (традиційно частини тексту «заливаються чорним» - прим. ГА), команда захисту припустилась технічної помилки. Якщо виділити виділені суцільні чорні рядки на сторінках подання та скопіювати їх у вікно редактора Notepad, форматування, застосоване до тексту, зникає і можна прочитати те, що адвокати не зуміли компетентно вичорнити.

З тексу подання стає зрозуміло, що Мюллер звинувачує Манафорта у передачі даних опитувань громадської думки під час президентської кампанії 2016-го року його бізнес-партнеру Костянтину Килимнику, якого підозрюють у зв'язках із російською розвідкою.

У документі також йдеться про те, що Манафорт та Килимник обговорювали «мирний план для України» під час зустрічі у 2016-му році. В обох випадках захист Манафорта стверджував про те, що Манафорт не може пригадати деталей зустрічей та спілкування.

Американські журналісти повідомили, що Килимник та Манафорт обговорювали «мирний план» відмінний від того, який свого часу намагався передати Адміністрації США український народний депутат Андрій Артеменко.

Невідомо, який саме план обговорювали Килимник та Манафорт.

Оглядачі прокоментували і можливу значимість інформації про те, що підозрюваний у зв'язках з росією Килимник отримував дані опитувань громадської думки у США напередодні виборів президента.

«Чого б Манафорт ділився даними опитувань з росіянами, якщо не для того, щоб допомогти їм налаштувати роботу кампанії на підтримку Трампа у соціальних мережах? Потенційно це значний доказ змови», - твітує американський політичний аналітик Макс Бут.

Президент Трамп неодноразово відкидав будь-які протизаконні дії у відносинах із представниками росії, хоча від 2016-го року поступово визнав, що контакти його кампанії або його бізнес-контакти із росіянами були ширшими, ніж стверджувалося раніше.

Пол Манафорт. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.