​Прокурори просять суд призначити покарання Манафорту якомога швидше

Прокурори у справі Манафорта звернулись до суду стосовно призначення покарання Полу Манафорту, йдеться у судових документах від 15 лютого, повідомляють ЗМІ.


«Через те, що суд Вашингтона визначив, що Манафорт умисно брехав уряду і порушення угоди визнане обвинуваченим і встановлене судом Вашингтона, уряд вказує, що подальших проблем, які б затримували винесення вироку у цьому судовому процесі, немає», - написали прокурори, звернувшись до судді стосовно призначення засідання для визначення покарання «так швидко, як доцільно», передає «Голос Америки».

13 лютого суд Вашингтона встановив, що Манафорт навмисно брехав слідчим і федеральному великому журі у розслідуванні спеціального прокурора Роберта Мюллера. Рішення судді стало ще одним ударом для Манафорта, колись заможного політичного консультанта, який очолював кампанію Дональда Трампа 2016 року і якому тепер загрожує багаторічний термін ув'язнення у двох кримінальних справах, які відкрив спецпрокурор Мюллер.

У справі стосовно Манафорта, що розглядалась у суді штату Вірджинія, йому було винесено вирок 8 лютого, однак призначення покарання було відкладено через суперечку в суді Вашингтона стосовно того, чи порушив він угоду про співпрацю зі спецпрокурором Мюллером.

Спостерігачі висловлюють різні міркування стосовно тих факторів, якими керувався Манафорт, порушуючи домовленість зі слідством.

«Більшість прокурорів бачили випадки, коли обвинувачувані перед винесенням вироку справді розкаюються в своїх діях і планують розпочати нове життя після виходу з в'язниці», - сказав колишній федеральний прокурор Джеффрі Креймер у коментарі Business Insider.

«Ми також бачили осіб, які є антисоціальними і просто не дбають про фізичну чи фінансову шкоду для інших від їхніх дій, - додав він. - Однак Манафорт «належить до третьої категорії. Він просто шахрай, хабарник, який, як видається, перебуває в постійному русі, щоб не робити як правильно і не говорити правду. Він завжди шукає вихід до того, як за ним зачиняться двері тюремної камери».

Манафорт під час суду в середу виглядав дезорієнтованим, говорить аналітик CNN Джеффрі Тубін. Його «неможливо було впізнати», - заявив Тубін.

«Він має вигляд людини, яка помирає. Він ходить з паличкою. Він мав дезорієнтований вигляд. Він настільки швидко занепав у в'язниці, і коли розумієш, що він втратив свою угоду про співпрацю і шанс на зменшення вироку, який може бути винесено в окремій справі у Вірджинії, 70-річна людина має такий вигляд, що може померти у в'язниці і над цим варто задуматись», - говорить Тубін.

Нарис з судового засідання у справі Пола Манафорта, 14 вересня 2018 року. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.