​Шпигун під прикриттям намагався дізнатися у критиків «Лабораторії Касперського», чи не підкупили їх конкуренти антивірусника

Таємничий чоловік, який представлявся Лукасом Ламбертом, провів декілька місяців минулого року, розслідуючи діяльність експертів, які виступали з критикою Лабораторії Касперського – російської кампанії – розробника популярного антивірусного програмного забезпечення, пише АР. Лабораторія Касперського опинилась у центрі скандалу в 2017 році через підозри у шпигунстві в США, повідомляє «Голос Америки».


Законодавці США закликали запровадити обмеження проти Касперського після того, як набула розголосу інформація про хакерські напади росії, спрямовані проти президентських виборів у США 2016 року. Міністерство внутрішньої безпеки США вказало забрати антивірусне програмне забезпечення компанії зі своїх комп'ютерів. Лабораторія Касперського оскаржила це рішення в суді і судді США відхилили позов.

Кейр Джилз, спеціаліст британського аналітичного центру Chatham House, так описує свою зустріч з таємничим чоловіком: «Він закликав говорити гучніше і я гадав - чи мені говорити до його краватки, чи до портфеля, чи де ще був мікрофон».

«Він дуже наполегливо питав, чи були якість інші мотиви за негативними коментарями ЗМІ про Лабораторію Касперського, - говорить експерт. – Він просував точку зору, що особи – як я – яких цитували ЗМІ, отримали мотивацію від конкурентів Касперського».

Діяльність Лукаса Ламберта пов'язана і практично ідентична до діяльності іншої особи – Майкла Ламберта. Його спроби тиснути на Джона Скотта-Рейлтона, дослідника Громадянської лабораторії університету в Торонто, була зафіксована на камеру АР.

Майкла Ламберта було ідентифіковано як колишнього ізраїльського розвідника Аарона Алмонга-Ассуліна, пише видання.

Євген Касперський, керівник російської компанії Лабораторія Касперського. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.