«УДАР» опротестує чергове незаконне будівництво в столиці

karpuntsov

 

Депутатська фракція «УДАР» Віталія Кличка у Київській міській раді вимагає скасувати рішення Київради, яким було надано дозвіл на незаконне будівництво паркінгу на місці колишнього дитячого майданчику.

Так, з ініціативи депутата Київради, секретаря фракції «УДАР» В. Карпунцова на розгляд профільних комісій Київради було подано проект рішення «Про відміну рішення Київської міської ради від 27.05.2010 №872/4310 «Про передачу закритому акціонерному товариству «Променергоавтоматика» земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації об'єктів транспортної інфраструктури на бульв. Дружби Народів, 19-а у Печерському районі м. Києва».

«Нахабність чиновників і відчуття беззаконності забудовників викликає шквал емоцій на самовільні забудови, які відбуваються в місті. Крім того, з даного питання не були проведені громадські слухання, а сама забудова суперечить будівельним нормам. Зведення автостоянки на цій території, в першу чергу, позбавить мешканців будинків дитячого майданчика та скверу. Наразі, цей житловий будинок не має своєї прибудинкової території і діти вимушені гуляти на дитячих майданчиках сусідніх будинків»,- зазначив В. Карпунцов.

Така зміна цільового призначення використання території, в першу чергу, може призвести до руйнування житлових будинків, адже більшість з них знаходяться в аварійному стані. Зокрема, будинок 17-а тримається лише за допомогою металевих стяжок.

«Прикро, що на сьогодні чиновники ставлять на перше місце виключно свої інтереси і жодним чином не враховують думки киян. Керівники міста лише декларують свою відкритість та готовність вирішувати проблеми населення, проте на практиці вирішують тільки власні проблеми»,- зазначив В.Карпунцов.

Нагадаємо, Київрада відповідним рішенням виділила підряднику 0,30 га землі під будівництво готелю. В минулому році замовник взяв в оренду на 25 років ще 0,29 га, де планує збудувати на зеленій зоні паркувальний майданчик готельного комплексу. Проте, завдяки активній позиції громадян та втручанню в ситуацію окремих ЗМІ, це будівництво було призупинено.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.