Прокуратура оскаржила шахрайське відчуження квартири двох пенсіонерок у центрі столиці

apel sud

 
Апеляційний суд Києва підтримав позицію столичної прокуратури та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним незаконний продаж квартири пенсіонерів-інвалідів у центрі Києва, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Києва.

Встановлено, що спірна квартира на вулиці Прорізній загальною площею 123 кв.м належала двом літнім киянкам – 95-річній матері (інваліду війни 1 групи, учаснику оборони Києва) та її 62-річній доньці (інваліду 3 групи).

Скориставшись тим, що у квартирі тривалий час ніхто не проживав (донька у цей час доглядала за старенькою матір’ю у лікарні) зловмисники спланували шахрайську схему заволодіння їхнім житлом.

Для цього злочинці підробили паспорти жінок та оформили на підставну особу фіктивне доручення на право розпоряджатися усім належним їм майном.

У подальшому шахраї незаконно продали квартиру стороннім людям, отримавши за неї 2,3 млн гривень.

З метою захисту майнових та житлових прав пенсіонерок органи столичної прокуратури вступили у судовий розгляд цивільного позову щодо визнання недійсними договору доручення та укладеного на його підставі договору купівлі-продажу вказаної квартири.

Після тривалого судового розгляду Шевченківський райсуд столиці задовольнив позов у повному обсязі. Ухвалою Апеляційного суду столиці вказане рішення залишено без змін.

Наразі столична прокуратура готує ще один позов щодо фактичного повернення потерпілим їхнього житла.

Крім того, за фактом шахрайського заволодіння квартирою пенсіонерок розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство) та за ч. 1 ст. 357 Кримінального Кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Шевченківського району.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.