​Прокуратура Києва вимагає повернути киянам «будинок Новікова» на Подолі, який занедбав новий власник

Прокуратурою міста Києва до Господарського суду міста Києва пред’явлено позов щодо повернення у власність територіальної громади пам’ятки архітектури загальною площею понад 1700 кв м, що розташована за адресою Верхній Вал на Подолі.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Йдеться про так званий «будинок Новікова» – еклектичну споруду в дусі «київського ренесансу» з кутовою баштою, яка була споруджена у 1893 році за проектом архітектора Миколи Казанського. На підставі розпорядження Київської міської держадміністрації та укладених у 2002 році інвестиційних договорів будівля була передана під реконструкцію приватній структурі.

Однак, як з’ясовано, вказаний будинок передано приватній структурі всупереч приватизаційній процедурі за відсутності відповідного рішення Київської міської ради. Крім того, наразі пам’ятка архітектури знаходиться у занедбаному стані.

За наведених обставин, прокуратура міста у судовому порядку відстоюватиме позицію щодо визнання права власності на пам’ятку культурної спадщини за територіальною громадою.

Фото прес-служби прокуратури Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.