​У Києві судитимуть гендиректора будівельної компанії, який привласнив держкошти, виділені на ремонт пошкодженого під час обстрілів музею

Між Національним музеєм Тараса Шевченка та будівельною компанією було укладено договір щодо ремонту пошкодженої будівлі. Утім, виконавець не виконав ремонтні роботи у повному обсязі, але в акті здачі-приймання виконаних робіт вказав зворотне.


Як нагадує прес служба Нацполіції Києва, восени минулого року слідчі столичного главку поліції під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили гендиректора столичної будівельної компанії, який шляхом зловживання службовим становищем та шляхом підроблення документів привласнив держкошти. Порушник - уродженець Запорізької області, 1975 року народження.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що між Національним музеєм імені Тараса Шевченка та будівельною компанією, де фігурант працював гендиректором, було укладено договір про проведення ремонту на об’єкті, який було пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу військами рф. Після підписання документу чоловік підготував акт здачі-приймання виконаних робіт для проведення відповідної оплати. Однак, насправді роботи не були проведені у повному обсязі, а саме не виконано очищення дерев’яних поверхонь віконних рам загальною площею близько 370 квадратних метрів. Крім того, фігурант підробив акт здачі-приймання виконаних робіт шляхом внесення неправдивих відомостей у документи.

Поліцейські повідомили підприємцю про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч. 4 ст. 191 – привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану та за ч. 1 ст. 366 – службове підроблення.

Наразі правоохоронці зібрали повні докази злочинних дій правопорушника та завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт відносно фігуранта скеровано до суду для розгляду справи по суті. Підозрюваному може загрожувати до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.