​Ініціатива росії в ООН обговорити поширення «фейкових новин» викликала сміх і порівняння з ІДІЛ

Ідея російського мзс ініціювати обговорення проблеми поширення в інформаційному просторі т.з «фейкових новин» розсмішила американського публіциста Елі Лейк, колумніста впливового видання Bloomberg, повідомляє «Голос Америки».


Напередодні посольство росії у Великій Британії поширило у Twitter заяву міністерства закордонних справ цієї країни наступного змісту:

«росія підніме питання фейкових новин в Організації Об'єднаних Націй та Організації безпеки та співробітництва у Європі. Ця проблема потребує спільного визначення та колективного підходу до її вирішення».

Як відомо, саме державні ЗМІ росії та пов'язані із кремлем неформальні структури називають основними творцями та поширювачами неправдивих нових. Подібні звинувачення найчастіше звучать у зв'язку із інформацією, яка поширювалась москвою стосовно подій в Україні. У США вважають, що підтримувані росією «фейк ньюз» також були чинником на минулих виборах президента США.

З огляду на це, ініціатива мзс росії зачепила Елі Лейка, колумніста видання Bloomberg.

«З такою заявою зрівнялися б хіба що новини, що терористичне угрупування ІДІЛ цього літа проведе конференцію по темі релігійної терпимості у місті Ракка», - твітує Лейк.

Загалом заява російського мзс насмішила Twitter, а повідомлення посольства росії у Великій Британії отримало 125 коментарів, більшість з них - негативні або іронічні.

Фото twitter.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.