​Палата представників Конгресу обмежила президента США у знятті санкцій з росії

Палата представників Конгресу США проголосувала 419-ма голосами проти 3-х за законодавство, яке обмежило здатність президента США знімати санкції, накладені на росію, без згоди Конгресу. Підтриманий законодавцями законопроект також запроваджує нові санкції проти росії у відповідь на її втручання у вибори президента США у 2016-му році. Ним також запроваджуються санкції проти Ірану та Північної Кореї у відповідь на збройні програми цих країн, повідомляє «Голос Америки».


Попереду у законопроекту розгляд у Сенаті, де попередній варіант цього законопроекту також підтримала переважна більшість, а після - підпис президента. Нинішній рівень підтримки законопроекту у Палаті представників та Сенаті позбавляє президента США можливості накласти на нього вето.

Відповідно до законопроекту, чинні санкції проти росії за її агресію щодо України та втручання у вибори у 2016-му році набудуть характеру закону.

Видання The Wall Street Journal відзначає, що теоретично законопроект може потрапити на підпис президента США за кілька тижнів через те, що деякі законодавці заявили, що законопроект потребує деяких коректив, перш ніж потрапить до Білого дому.

«Якщо у Сенаті наполягатимуть на значних змінах, законодавство може повернутись до Палати представників на повторне голосування. Палата представників у п'ятницю виходить на канікули, а Сенат, який зараз занурений у законопроекти, що стосуються системи медичного страхування США, навряд візьметься за розгляд санкцій цього тижня», - відзначає видання.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.