​Держдеп США відреагував на силове видворення грузин з України

У Державному департаменті США поінформовані про видворення з України громадян Грузії. Про це у зовнішньополітичному відомстві США повідомили у відповідь на запит Грузинської служби «Голосу Америки», повідомляє Українська служба «Голосу Америки».


Екс-президент Грузії Саакашвілі та представники очолюваної ним партії «Рух нових сил» наполягають на тому, що українські силовики видворяють із України громадян Грузії, пов’язаних з Міхеїлом Саакашвілі, зазначає ГА.

У силових структурах України ці звинувачення відкидають, представники ж влади Грузії висловлюються щодо депортації низки своїх громадян з України досить стримано. Міхеїл Саакашвілі говорить про цілеспрямований тиск на його однодумців, та зі свого боку – закликає об’єднуватися, щоб «змінити країну», і навіть пропонує себе в ролі голови майбутнього уряду. Представники влади та частина експертів наголошують, що такі заяви виглядають як підготовка до захоплення влади.

У Державному департаменті наступним чином прокоментували цю ситуацію:

«Ми переконані у важливості того, щоб Україна уникали дій у царині верховенства права, які можуть видатись політично мотивованими», - заявив представник Держдепу у відповідь на запит Грузинської служби «Голосу Америки».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.